A meleg közeledtével egyre több ruhadarab kerül le mindenkiről és egyre sürgetőbbé válik a narancsbőr eltüntetése is.  Még mielőtt a nyár beköszönt fogjunk bele a narancsbőr kezelésbe!

Fontos, hogy tisztába legyünk vele nem egyszeri alkalomról van szó, folyamatos törődést igényel a testünk, hogy hosszútávon fenntartsuk az egészségünket!

Külsőleg és belsőleg is egyaránt kezelnünk kell a narancsbőr-problémát, mivel így lesz tartós és hatékony a folyamat.

Kezdjük a megfelelő táplálkozással, azaz együnk minél többet keveset, ez napi 5-6 alkalommal történő evést jelent. Emellett fogyasszunk napi 2-2,5 liter vizet vagy gyümölcsteát, természetesen cukor nélkül. Ha nem bírjuk megállni, cukor helyett mézet tegyünk a teába. Ha mindenáron cukrot szeretnénk fogyasztani, ezt próbáljuk meg reggelire elfogyasztani, a többi étkezéskor próbáljunk minél több zöldséget és gyümölcsöt enni.

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen szintén a tartós eredmény eléréséhez. Heti 2 alkalommal 1,5 órát próbáljunk mozogni, és edzés után, ha van rá lehetőségünk szaunázzunk!

Ezek mellett a lehetőségek mellett használhatunk, géleket, krémeket, illóolajokat, ihatunk különböző gyógyteákat, hideg-meleg vizes váltózuhanyt is, de ne felejtsük el, ezek mind abban az esetben használnak, ha komplexen kezeljük a problémát, önmagukban egyik sem ér semmit!

Házilag is készíthetünk magunknak cellulit elleni olajat, mellyel serkenthetjük a salakanyagok kiürülését. Íme, egy házilag készített narancsbőr elleni olaj receptje:

5 cl jojobaolajat keverjünk össze 5-5 csepp gerániummal, borókabogyó-olajjal, narancs- és citrusolajjal. ( A citrusolajok fényérzékennyé tehetik a bőrt, ezért alkalmazásuk után pár óráig kerüljük a napfényt!)

Szánjuk rá magunkat mielőbb a változtatásokra és ne feledjük csak a kezdet nehéz, utána minden megy szinte magától és az eredmény kárpótolni fog mindenért!