A cellulit azaz a narancsbőr kifejezés a zsírból illetve salakanyagokból álló lerakódás a szervezetben, mely a bőrfelszínen göröngyös képződményként jelenik meg. A legtipikusabb testfelület, ahol a cellulit kialakul a comb, a fenék, a has illetve a felkar. A nők 80%-át érinti ez a probléma, illetve felfedezhető testükön a narancsbőr valamely stádiuma. A narancsbőrt – teljes mértékben – nagy áldozatok árán lehet eltüntetni, de a bőr felszínét egyenletessé lehet tenni és cm-ben mérhető fogyást is el lehet érni pl. a vákuumkezeléssel, de mindezt meg lehet könnyíteni a következő tanácsok alkalmazásával!

Testedzés

Kezdj el mozogni rendszeresen!Az edzésterved tartalmazzon kardio és erősítő gyakorlatokat is. Egy alkalom legalább 1-1,5 órát tartson és heti 3-szor ismételd meg! A kardio gyakorlatok felgyorsítják a méreganyagok távozását a szervezetből, mivel fokozzák a vérkeringést. Melyek a kardio gyakorlatok? Sétálás, futás, biciklizés vagy az elliptikus tréneren történő mozgás. Csinálj minél több guggolást, lábkörzést és fontos, hogy edzés előtt és utána is nyújts! Ezek a gyakorlatok megmozgatják az izmokat, melyek körül általában a narancsbőr kialakul.

Cukor- és zsírszegény étrend

Felmerül a kérdés, akkor meg mit egyek?  Törekedj rá, hogy minél több gyümölcsöt illetve zöldséget fogyassz. Akár nyersen, akár grillezve, akár főve. A gyümölcsök közül is részesítsd előnybe a citrusféléket, mivel ezek igen sok antioxidáns tartalmaznak, melyek felgyorsítják a szervezet méregtelenítését, tehát elősegítik a feleslegesen elraktározott zsírok eltávozását a szervezetből.  Fogyassz egészséges zsírsavakat tartalmazó ételeket, mint pl. a lazac, mandula, olívaolaj, de kerüld a telített zsírtartalmú élelmiszereket mint pl. a rántott ételek, sajtok és az alkohol, kávé és szénsavas üdítők helyett részesítsd előnybe a szénsavmentes vizet, valódi citrommal ízesített ásványvizet vagy a zöld teat, mely rendkívül jótékony hatással van az általános egészségre is!

Kevesebb só!

Igyekezz csökkenteni a sófogyasztásod, így sokat teszel a narancsbőr ellen! A bőr felülete egyenletesebbé válik ha kevesebb sót fogyasztasz, A só megköti a vizet a szervezetben, ezért amennyiben a víz felhalmozódik a szervezetben a narancsbőr is láthatóbbá válik. Ilyen ételek pl. a chips, a zacskós levesek vagy a sózott földimogyoró. Az ajánlott napi sómennyiség  1,5 mg/nap.

Ha kérdésed van a narancsbőr kezelésével kapcsolatban hívj bizalommal! 

Sándor Orsolya – 06/30 999 10 44