Az AHA-savak, azaz a gyümölcssavak (pl.glikolsav) segítségével történő hámlasztás ma már mindenki számára elérhető és minden korosztály számára ajánlott. Gyümölcssavas bőrhámlasztáskor, a bőrön púderszerű hámlás tapasztalható, de ez a hétköznapokban nem zavaró, kezelés után nyugodtan kimehetünk az utcára, a nap sugaraitól viszont érdemes óvakodni, mivel a bőr hámrétege lehámlik, így a bőr védelme gyengül, ezáltal nehezebben védekezik a pigmentálódás ellen.

A hámlasztás fokozza a bőr hidratációját, a kollagénszintézist ezáltal a bőr feszesebb, egységesen pigmentált, fiatalosabb, ragyogóbb lesz, simább és puhább tapintásúvá válik. A bőrhámlasztást kúraszerűen érdemes végeztetni, mivel így lesz látványos az eredmény. Az arcbőr maximálisan megújul, és szembetűnően fiatalosabbá válik. 8-10 alkalmas kúra igénybevétele javasolt, de az egy-egy alkalommal végzett hámlasztás is javítja a bőr állagát. Célszerű ősszel illetve télen igénybe venni ezt a kezelésfolyamatot, mivel ilyenkor kevesebb napfény éri a bőrt.

A bőrhámlasztást többféle kémiai hámlasztóval végezhetjük pl. fenol, triklórecetsav stb., de az ezekkel az anyagokkal végzett hámlasztó kezelések akár több hónapig eltarthatnak, a gyógyulási fázis szintén hónapokat vesz igénybe, hámfosztott részeket idéznek elő az arcbőrön illetve pörkösödés is előfordulhat használatuk közben.

Az AHA-savakkal történő bőrhámlasztás a legkíméletesebb megoldás mindközül. A kezelés ideje alatt nem tapasztalunk semmifajta drasztikus bőrelváltozást, nem tart hónapokig a kezelés és utána a bőr regenerálódása. Az egyes kezelések után – általában egy kezelés 40 percet vesz igénybe és heti egyszeri alkalommal lehet alkalmazni – kimehetünk nyugodtan az utcára és folytathatjuk a napot, ott ahol abbahagytuk. Az egyetlen szabály: mindenfajta hámlasztás után a közvetlen napfény kerülendő és kötelező a fényvédő használata!

Melyek azok a kozmetikai bőrproblémák melyekre, az AHA-savak használata javasolt?

– pigmentrendellenességek / májfolt, sérülések, pattanások utáni pigmentfolt

– pattanás, mitesszer kezelésére

– száraz, durva, érdes bőrre

– tág pórusok kezelésére

– apró ráncok kezelésére

– bőrmegújító hatás, serkenti a kollagén termelést a bőrben

– felkaron lévő érdes lerakódások kezelésére (hiperkeratózis)

A hámlasztás ellenjavallatai

–  herpesz

– terhesség, szoptatás

– keloid hajlam

– Roaccutan szedése alatt és utána 6 hónapig

Gyere és próbáld ki ezt a hatékony és igen látványos eredményt hozó kezelésünket!

Bejelentkezés – 06 /30 999 10 44

Kapcsolat

Árlista