– Miért a gyantázás a legjobb megoldás a szőr eltávolítására?

– Fájdalmas a gyantázás?

– Mennyi ideig marad szőrmentes a gyantázott felület? 

– Tényleg vékonyabban nő vissza a szőrszál gyantázás után?

– Van bármilyen ellenjavallata az intim gyantázásnak?

– Mit tegyek otthon a gyantázát követően?

– Mennyi időt vesz igénybe a gyantázás illetve az intim gyantázás?

– Mik a lehetséges utóhatásai az intim gyantázásnak?

– Mi a különbség a brazil gyanta, a bikini gyanta, és a hollywood-i gyanta közt?

Miért a gyantázás a legjobb megoldás a szőr eltávolítására?

A gyantázás legnagyobb előnye a többi szőrtelenítési eljárással szemben, hogy gyorsan és tartósan lehet eltávolítani a szőrt a testfelületről.  A borotválkozással ellentétben a szőrt a gyökerétől távolítjuk el gyantázáskor, ezáltal az eredmény jóval tartósabb szőrmentesség. Gyantázás után 3-6 héttel a szőr puhábban, vékonyabban és ritkábban nő vissza. Bármilyen testrészre alkalmazható a gyors, hatékony és tartós szőrtelenítés érdekében.

Fájdalmas a gyantázás?

Van aki szerint igen, van aki szerint nem. Az egyéni fájdalomtűrő képesség nagy szerepet játszik a fájdalomérzet kialakulásában. A vélemények megoszlanak igencsak a gyantázással járó illetve nem járó fájdalommal kapcsolatban. Annyi bizonyos, hogy pl. több éven át tartó borotválkozás vagy epilálás után az első alkalom nem túl felemelő, de mivel igen gyorsan lezajlik és vannak praktikák az esetleges fájdalom csökkentésére, így abszolút túlélhető.

Gyantázás – Hogyan csökkentsük a fájdalomérzetet?  Kattints ide!

Mennyi ideig marad szőrmentes a gyantázott felület?

A gyantázást követően általában 3-6 hét alatt nő vissza a szőr, ez függ az egyéni adottságoktól. A meleg meggyorsítja a szőr növekedését így tény, hogy nyáron gyorsabban nő a szőr, télen lassabban, A kettő közti különbség általában 1 hét.  A hagyományos gyantával végzett szőrtelenítés a szőr növekedési fázisát meghosszabbítja azaz a szőr lassabban nő vissza a bőrfelületre. A folyamatosan gyantázott szőr idővel megritkul, majd bizonyos esetekben megszűnik a szőrnövés az adott testfelületen.

Tényleg vékonyabban nő vissza a szőrszál gyantázás után?

Igen, tényleg vékonyabb és gyengébb lesz a szőrszál amikor visszanő. Mivel a gyanta a szőrszálat a gyökerével együtt tépi ki, így ellentétben a borotvával nem erősíti, hanem gyengíti a szőrt.

Van bármilyen ellenjavallata az intim gyantázásnak?

Nincs semmiféle ellenjavallata a gyantázásnak az intim területen, a tapasztalt kozmetikus minden eshetőségre fel van készülve.

Mit tegyek otthon a gyantázást követően?

Gyantázás után 48 óráig kerülni kell a szoláriumot, szaunát, gőzfürdőt és az uszoda látogatását. A fertőzés és a gyulladás veszély csökkentése érdekében ne radírozzuk a bőrt, viseljünk kényelmes ruhákat, kerüljük az irritáció veszélyét. A forró fürdőben való ázást is kerüljük a gyantázást követően 24 óráig. Amennyiben a bőr túlzottan irritált, nyugtató hatóanyag tartalmú (pl. aloe vera) kozmetikai termékeket tegyünk rá.

Mennyi időt vesz igénybe a gyantázás illetve az intim gyantázás?

A gyantázás időtartama a gyantázandó felület nagyságától függ, az intim gyantázás nők esetében 10-15 percet vesz igénybe, a férfiak esetében 15-20 percet.

Mi a különbség a brazil gyanta, a bikini gyanta, és a hollywood-i gyanta közt?

A bikini gyanta a fehérneműn kívűl eső rész szőrtelenítését jelenti. A brazil gyanta a teljes intim rész szőrtelenítését, a szeméremdomb középső részén valamilyen forma (háromszög, csík, sáv, szív stb.) kialakítását jelenti. A hollywood-i gyanta a szeméremdomb, a szeméremajkak és a fenék körüli rész teljes szőrtelenítését jelenti.

Intim gyanta variációk Kattints ide!

Mit kell tudni, ha első alkalommal szeretném az intim területet legyantáztatni?

Brazil gyanta – Mi történik valójában, miután bejelentkezel? című cikkben választ kapsz! Kattints ide!

Jelentkezz be intim gyantázásra Kedvenc Kozmetikusomhoz!

Időpontfoglalás – 06/30 999 10 44