A szemöldök formájának kialakítása nem egyszerű folyamat. Többféleképpen végezhető ez a művelet. Leggyakrabban szemöldök csipesz segítségével szedik ki, de gyantával is eltávolítható a felesleges szőr. Egy formás, jól kiszedett szemöldök nagyon sokat javít az arc megjelenésén, mivel az arc előnyös vonásait kiemeli és hangsúlyossá teszi a tekintetet. Az ápolt megjelenéshez elengedhetetlen a szépen ívelt szemöldök.

Sokan határozott elképzeléssel érkeznek a kozmetikába, azzal kapcsolatban, hogy milyen szemöldök áll jól nekik. A legkedveltebb forma az úgynevezett „tört” szemöldök, ami mondjuk Angelina Jolie szemöldökéhez hasonlít. Az íves szemöldök Marlene Dietrich idején volt divat. A legjobb megoldás, ha az adottságokat figyelembe véve alakítjuk ki a szemöldök formáját.

Az otthoni szemöldökszedéshez elengedhetetlen a megfelelő csipesz. Fontos, hogy végei jól illeszkedjenek, így könnyebbé válik a szőr eltávolítása. Tapasztalatlanok számára célszerű szemceruzával előre berajzolni a kívánt formát, majd ezután nekikezdeni a szemöldök formázásának.

Alapszabály: mindig a szőr növekedésével megegyező irányba szedjük a szemöldököt!

Néhány jó tanács:

– Szemöldökszedéskor mindig egy sort távolíts el szemenként, majd hasonlítsd össze, hogy egyformára sikerült e kiszedni! A legtipikusabb hiba, hogy nem ellenőrizzük, mit csinálunk és egyre több és több szőrszálat távolítunk el, majd konstatáljuk, hogy mindjárt búcsút inthetünk a szemöldökünknek.

– Ne törjük bele a bőrbe a szőrszálakat!

– Ne szedjük túl gyakran a szemöldököt, mert a szőrtüszők elpusztulhatnak!

– A bőrt mindig feszítsük ki, mivel így kevésbé fájdalmas lesz a szemöldökszedés!

– A szemöldök közepéből soha ne húzz ki szálakat, mert egy folt marad utánuk!

– A kikandikáló szőrszálakat inkább ollóval vágjuk le!

A legjobb megoldás, ha megfelelően képzett szakemberre bízod a szemöldök formázását, így biztos lehetsz a tökéletes végeredményben!

Jelentkezz be most szemöldökformázásra!

Kedvenc Kozmetikusom – 06/30 999 10 44