Az arc gyantázásának a legnagyobb előnye, hogy professzionálisan végezve az arc bőre hetekig sima és puha marad. A gyanta segítségével történő szőrtelenítés kényelmes, tartós és egyszerű alternatívát kínál a szőr eltávolítására. Megfelelő utóápolás segítségével szembesülhetünk az arc gyantázás előnyeivel a többi szőrtelenítési módszerrel szemben.

Nézzük az arc gyantázás előnyeit!

Borosta nélkül. A borotválkozással sajnos együtt jár a gyors szőrnövekedés és a borosta megjelenése, mely a férfiakon akár vonzó külsőt is kölcsönözhet, a nőkön inkább visszataszítónak hat. Ezzel szemben a gyantázás a szőrt a gyökerével együtt távolítja el, így a szőrszálak természetes állapotukban nőnek vissza, puha és selymes szálakként, borosta nélkül.

Hosszantartó eredmény. A gyanta igen hasznos az arc szőrzetének eltávolítására, mivel a megfelelő hosszúságú szőrszálba könnyedén beletapad és a tövével együtt kiszedi a szőrt. Míg a legtöbb szőrtelenítési módszer pl. borotválás, epilálás stb. 1-5 napig biztosít tartós szőrmentes felületet jó esetben, addig a gyantázás esetében elég havonta megismételni a szőrtelenítést.

Precizitás és gyorsaság. A gyantával sokkal precízebben tudod pl. a szemöldök ívét kialakítani, mivel az ujjra téve a gyantát kifejezetten könnyű formázni és csak a felesleges szőrszálakat eltávolítani. Az esetlegesen megmaradó szőrszálakat csipesszel lehet kiszedegetni. A gyanta felkenése majd leszedése pár másodpercet vesz igénybe, ezzel vetekszik a borotválkozás időigényével.

Kevesebb és puhább szőr. A borotválkozással ellentétben, mely erősíti a szőrszálakat ezáltal sűrűbbnak hat a szőrzet és az epilálással szemben, mely megváltoztatja a szőrszálakat növekedési irányát, a gyantázás ritkítja a szőrt és egyre puhábbá teszi a visszanövő szőrzetet. Ez igazán előnyös, főleg ha nő létünkre szőr fedi az arcunkat!

Minőségi gyantázás. A gyanta minősége igen fontos az arc szőrtelenítésekor, mivel igen érzékeny területről van szó. A hagyományos illetve cukor vagy méz gyanta a legalkalmasabb a szőr eltávolítására. Kíméletes az arcbőrhöz, nem szárítja, nem gyulladnak be gyantázás után a szőrtüszők (természetesen a végeredmény az alkalmazott gyantázási technikán is múlik!) Kerüljük a patronos gyantával való szőrtelenítést az érzékeny területeken, mint a hónalj, az intim terület és legfőképpen az arc!

Amennyiben kérdésed van az arc gyantázásával kapcsolatban hívj bizalommal!

Sándor Orsolya – 06/30 999 10 44