Bemélyedések, kicsiny gödröcskék és az egyenetlen bőrfelület a hátsó részeden – igen, jól gondolod – ez a narancsbőr! A nők 90 %-a szenved ettől a problémától, melyet a bőr alatt felgyülemlett salakanyagok okoznak. A nők testfelépítése kedvezőbb a narancsbőr kialakulásának, ezért ez, a nem megfelelő nyirokkeringéssel összefüggő probléma, őket érinti leginkább. A narancsbőr kialakulását a női kötőszövet adottságai teszik lehetővé. A keresztszálas kötőszövet a férfiakra jellemző, míg a női kötőszövet párhuzamos ezért tud könnyen és nagymértékben tágulni.

A bőr alatt lévő kötőszövet alapállománya megváltozik, a kötőszövet megnyúlik és a bőrfelszín göröngyössé válik, azaz olyanná, mint a narancs héja ekkor beszélünk narancsbőrről más néven a cellulitról.

A narancsbőr kialakulásának leggyakoribb okai

Egészségtelen táplálkozás. A lényeg, hogy amennyiben a bevitt kalória mennyisége meghaladja az energiaigényünket, azaz nem mozogjuk le az elfogyasztott kalóriaszámot, a szervezet igyekszik majd ezt elraktározni, illetve minél nagyobb mennyiségű nem természetes adalékanyag kerül a szervezetbe,annál nagyobb az esély nemcsak a betegségek és az elhízás kialakulására, hanem a narancsbőr megjelenésére is.

Túlsúly. A megnagyobbodott zsírsejtek korlátozzák a vér- és nyirokkeringés optimális működését, így elősegítik a salakanyagok, majd a narancsbőr kialakulását.

Kevés mozgás. A szervezet anyagcseréje és a vérkeringés is lassul, ezáltal csökken a zsírégetés intenzitása (a kor előrehaladtával is jelentősen csökken) és növekszik a lerakódott salakanyagok száma.

Hormonális problémák. A zsírsejtek számának növekedését és a víz tárolását a szervezetben az ösztrogén (női nemi hormon) mennyiségének növekedése jelentősen elősegíti.

Mit tehetsz a narancsbőr ellen?

Szeretnél minél jobban kinézni hátulról is? Csinos popsira, vékonyabb combra, karcsúbb derékra vágysz? Íme 3 könnyű lépés, hogyan érheted el a kívánt hatást!

  1. Heti 2- 3 alkalommal vákuumkezelés vagy nyirokmasszázs kötelező!

Egy alkalom kb. 20 percet vesz igénybe és az első kezelés után már feszesnek tűnik a bőr! A vér- és nyirokkeringést felgyorsítja, a salaktalanítás gyorsaságát a kétszeresére emeli, rendkívül jó feszesítő, simító hatású. A cm-ben való fogyás egyik legjobb módszere, azok számára, akiknek nincs ideje se kedve rendszeres testmozgást végezni.

Bővebb információ a narancsbőr elleni vákuumkezelésről KATTINTS IDE

  1. 2. Krémezd magad!

Ezek a hatóanyagok különböző narancsbőr elleni krémekben találhatóak pl. fahéj, paprika azaz ezek mind a vérbőség fokozást hívatottak elősegíteni. Napi 2 alkalommal kend be a narancsbőrös területeket ezzel a krémmel, a hatást 6-8 óra múlva tapasztalhatod, rendszeres használat a nyirokmasszázzsal kombinálva látványos eredményt hoz!

  1. Háromszor egy héten nyújts 5 percet!

A vérkeringés fokozásának érdekében íme egy egyszerű gyakorlat:

Feküdj a hátadra, nyújtsd ki a lábaidat a földön. Hajlítsd be a jobb lábadat és húzd a térded a mellkasodhoz. Tartsd 20 másodpercig, majd a másik lábbal csináld meg ugyanezt a mozdulatsort. Ismételd meg kétszer.

Ha kozmetikus segítségére van szükséged hívj minket bizalommal!

Jelentkezz be narancsbőr elleni vákuumkezelésre Kedvenc Kozmetikusomhoz!

Időpontfoglalás – 06 30 999 10 44