Sminktetoválás

A különböző fajtájú sminktetoválások mindegyike évekig megmarad legyen szó akár szemöldök tetoválásról, akár szemhéj tetoválásról, akár szempillasűrítésről illetve ajak kontúr tetoválásról vagy satírozsáról. Az elrontott tetoválás korrigálása esetén a korrekció elkészítése előtt tájékozódjunk alaposan. Az száj tetoválásnak célja lehet, az ajkak teltségének kiemelése, a szájkontúr kiemelése illetve a kontúr esetleges hibáinak kijavítása pigmenthiány esetén.

A különböző fajtájú sminktetoválások mindegyike évekig megmarad, ezért nagyon fontos, hogy minél alaposabban tájékozódjunk a folyamatról. Tapasztalataim alapján a vendégek többsége a természetes hatású tetoválást részesíti előnybe, én személy szerint is ezt a fajtát tartom a legmegfelelőbbnek mindenki számára.  A tetoválás színének kiválasztását a vendég személyes adottságai (hajszín, szemszín, bőrszín) határozzák meg. A tetoválás folyamata kb. 1- 2,5 órát vesz igénybe, ez az adott terület nagyságától függ. A sminktetoválás kb. 3-6 év alatt halványodik, illetve tűnik el, mivel ez a fajta tetoválás nem hatol le a bőr mélyebb rétegeibe. A tetoválás minden esetben fertőtlenített és érzéstelenített bőrfelületen, steril tűvel és gumikesztyűben történik.

A természetes sminktetoválás két fajta technikával érhető el: az ún. szálazással és a satírozással. A szálazás a szőrszálak növési irányának mentén történő tetoválás, mellyel a hiányzó szőrszálakat pótoljuk. A satírozást abban az esetben használjuk, ha dúsítani szeretnénk illetve teltebb hatást szeretnénk elérni.

A  tartós sminktetoválás legnagyobb előnyei

–          reggelente is kifogástalan smink
–          napközben nem kell korrigálni
–          ezután nem kell időt és energiát fordítanod a tökéletes megjelenésre
–          természetes hatású kinézetet biztosít

A tartós sminktetoválás célja lehet

–          az arc adottságainak kiemelése
–          az arc adottságainak korrigálása
–          elrontott tetoválás korrigálása

A sminktetoválás folyamata

–          konzultáció a vendéggel
–          a festék színének kiválasztása, a forma kialakítása a vendég adottságait figyelembe véve
–          a tetoválni kívánt bőrfelület fertőtlenítése, érzéstelenítése
–          a sminktetoválás elkészítése
–          a kész sminktetoválás utókezelése
–          kb. 1 hónap utáni esetleges korrekció

Az elrontott tetoválás korrigálása esetén a korrekció elkészítése előtt tájékozódjunk alaposan.  Mindenfajta elrontott tetoválásnál, legyen szó akár szemöldökről, szájról vagy szemhéjról alkalmazható, de figyelembe kell venni az esetlegesen fellépő allergiát. Minden ilyenfajta tetoválás előtt bőrpróbát végzek és abban az esetben, ha negatív eredménnyel zárul, csak akkor végezhető el a korrekció.

TEKINTSD MEG SMINKTETOVÁLÓ MUNKÁIMAT INSTAGRAMON!