A kozmetikai gyakorlatban többféle bőrtípust különböztetünk meg.  Vegyük számba a különböző bőrtípusok jellemzőit, kialakulásának okait és kezelését!

A NORMÁL BŐR

Jellemzői

A bőrfelszíni emulzió zsírtartalma ideális, üde, finom tapintású, tompa fényű, egyenletesen festékezett, víztartalma megfelelő, rugalmas.

Kialakulásának okai

A kiváló vérkeringés és az ideális vastagságú szaruréteg biztosítja a bőr üdeségét, az egyenletes festékezettség a melaninképzés normális működésének köszönhető. A normál bőr esetében a pórusok tiszták és zártak, az arcbőr tompa fényű, a megfelelő mennyiségű és összetételű faggyútermelés illetve a tökéletes elszarusodás okozza mindezt. A bőrfelszíni emulzió ideális mennyiségű víztartalma és az egészséges piheszőrök jelenléte biztosítja a bőr bársonyosságát. Az irharéteg hidratációja, a rugalmas rostok száma megfelelő. Ehhez hozzájárul a bőralja kellő tömöttsége és az optimális izomtónus megléte, melyek együtt eredményezik a bőr rugalmasságát.

Kezelése

A kisbabáknak normál bőrük van, ergo mindenki így születik csak az élet későbbi szakaszaiban jelennek meg olyan tényezők, melyek negatívan befolyásolják az arcbőr alakulását. Ezek között a tényezők közt találjuk például a nem megfelelő életvitelt, tápanyagban, rostban, és vitaminban szegény étkezést, rossz minőségű kozmetikumok használatát, kevés folyadékfogyasztást stb.

Aki esetlegesen ilyen bőrrel rendelkezik, tehát a fent említett állítások igazak rá, amilyen életvitelt, táplálkozást, folyadékbevitelt és kozmetikumokat alkalmaztak eddig, továbbra is ugyanezt tegyék, mert biztos, hogy így meg tudják őrizni bőrük szépségét!

Olvass többet a bőrtípusokról!

Bőrtípusok – Zsíros bőr /olajos szeborrea/

Bőrtípusok – Zsíros bőr /korpás szeborrea/

Bőrtípusok – A vízhiányos /dehidratált bőr

Bőrtípusok – A zsírhiányos bőr