A nyirokmasszázs kifejezetten jótékony hatással van a szervezetre, mivel a nyirokkerringés a nyirokrendszerben zajlik és nyirkot, azaz zsír, fehérje, víz, ásványi anyag, széndioxid, nitrogén, oxigén és különböző sejttartalmú folyadékot szállít, melyek nem szívódnak fel a véráramba. Naponta kb. 3-4 liter nyirok keletkezik és kering a nyirokrendszerben. A nyirokrendszer fő feladata a szervezetben keletkező káros anyagok elszállítása, de lényeges szerepe van a szervezet immunrendszerének egyensúlyba tartásában is, tehát elősegíti az immunitás kialakulását. A nyirok áramlását az ún. turgor (sejt közötti nyomás) biztosítja. Amennyiben a nyirok áramlása zavart szenved, azaz a nyirokerek vagy a nyirokcsomók nem tudják elszállítani a nyirkot a szövetnedv felgyülemlik egy adott helyen és így ödéma keletkezik illetve kialakul a narancsbőr.

A nyirokrendszer tehát a nyirok elfolyását biztosítja és ezt a folyamatot nyirokmasszázs segítségével gyorsíthatjuk. A nyirokmasszázst pedig vákuumgéppel vagy kézi masszázssal tudjuk biztosítani, így felgyorsíthatjuk a méregtelenítés folyamatát, fokozódik az anyagcsere és a káros anyagok kiválasztása. A narancsbőr eltüntetése, a bőr szöveteinek frissítése, az esetlegesen keletkező ödémák eltüntetése. Ezekre a problémákra kifejezetten jó megoldás a nyirokmasszázs, melynek természetesen vannak ellenjavallatai is:

– akut gyulladás

– rosszindulatú daganat jelenléte

– lázas állapot

– pacemaker használat esetében

A vákuumgép segítségével szívó-nyomó hatás éri a bőrt (nyirokmasszázs), így a bőr alatt lévő szövetekre is. Ez a hatás vákuumot hoz létre, így az üvegpipa része a vákuumgépnek, azaz az illeszték beszívja a bőrt. Az illesztéket meghatározott irányokba mozgatjuk a testfelületen, aránylag dinamikusan, így fokozódik a nyirokkeringés, a salakanyagok távozása a szervezetből felgyorsul, regeneratív, frissítő hatás érzékelhető. Az üvegilleszték gyorsabb mozgatásával a raktározott zsírok, zsírsejtek fala megreped, a sejtek tartalma a sejtek közötti folyadéktérből a nyirokáramlásba azaz a nyirokba kerül, majd elszállítódik és kiválasztódik.

Ezen folyamat hatására fokozódik a bőrlégzés, melynek szabad szemmel jól látható jelei mutatkoznak a vákuumkezelésen való részvétel első alkalma után!

A látható jelek a bőrön:

– színe élénkebbé válik

– hőmérséklete emelkedik

– a bőr feszesebbé válik, felülete simább lesz

A narancsbőr eltüntetésével kapcsolatos információkat ITT találod!

Bejelentkezés vákuumkezelésre – 06309991044

Narancsbőrkezelés árlista