A következő tanácsok remélem, segítenek abban, hogyan ápold a bőröd, hogyan csökkentsd minél hatékonyabban a fájdalomérzetet és hogyan kerüld el a gyantázás után esetlegesen megjelenő dudorokat illetve egyéb irritációra utaló bőrtüneteket. A legtöbb nő és férfi azért választja a fazon gyanta eme változatát, mivel ezáltal elérheti az abszolút szőrmentes és tökéletesen sima intim terület „élményét”. Gyantázás közben fontos a sterilitás és a precizitás, de ugyanolyan fontos a gyantázott terület elő- és utókezelése, különösen a fazon gyanta esetében.

Fazon gyanta – Előkezelés

Elsősorban nőknek. A menstruáció előtt, alatt és után előfordulhat, hogy a bőr érzékenyebbé válik. Menstruáció alatt is elvégezhető minden probléma nélkül az intim gyanta, de tampon használata kötelező!

Tisztálkodás. Fazon gyanta előtt a zuhanyzás javasolt inkább, mivel a bőröd nem szárad ki annyira, mint fürdés közben, ezáltal csökken a fájdalomérzeted gyantázás közben.

Testápolás. A legfontosabb, hogy intim gyanta előtt ne használj semmilyen bőrápoló olajat vagy más olajtartalmú krémet, testápolót stb.

Szőrhossz. Fazon gyanta esetén az egyik lényeges tényező a szőr hossza. Ha túl rövid a szőr, nem ragad bele a gyantába, így nehézkes kiszedni, tehát több fájdalommal jár a szőrtelenítés. Ha túl hosszú a szőr, a gyanta felkenésekor fokozódhat a fájdalomérzet. Az ideális szőrhossz kb. 0,4 cm -0,6 cm között van, de ha hosszabb ne otthon rövidítsd (borotváld vagy vágd) le, bízd inkább szakemberre!

Fazon gyanta – Utókezelés

Kényelem. Ha bőröd túlzottan érzékeny, érdemes a gyantázott területet minél kevesebb irritációnak kitenni, ezért a gyanta után pár napban ne viselj szűk műszálas alsóneműt.

Érintés. Kerüld a gyantázott bőrfelület érintését piszkos kézzel, mivel ez mitesszerek kialakulásához vezethet, amik ha később begyulladnak, esetlegesen gennyes pattanásokká érhetnek.

Kerülendő tevékenységek. Gyantázás után 24-48 óráig kerüld a szauna, szolárium, gőzkamra illetve uszoda használatát. A bőrön szőrtelenítés után szabad szemmel nem látható mikrosérülések keletkeznek, ezáltal csökken a bőr hámrétegének védelmi funkciója, tehát a fertőzésveszély átmenetileg megnő. A bőr regenerálódása kb. 24-48 órát vesz igénybe.

Bőrtünet. Ha esetlegesen dudorok jelennének meg a bőrön, ne aggódj, általában pár óra alatt visszahúzódnak, de ha nem szeretnéd ezt kivárni, tegyél rá hideg vizes borogatást vagy kamilla illetve teafa kivonatot tartalmazó ázatot. A cél a bőr mielőbbi megnyugtatása.

A fazon gyanta részleteiről a Brazil gyanta – mi történik valójában miután bejelentkezel című cikkben olvashatsz.