A szőr eltávolíttatásának gondolata, általában mindenkiben először kamaszkorában fogalmazódik meg és élete hátralévő részében folyamatosan jelen van. Legyen szó akár az arc, a kar, a láb, a hónalj illetve a fazon szőrzetéről a nők és egyre inkább a férfiak is törekednek az ápolt és igényes megjelenésre, amihez elengedhetetlen a szőrzet „karbantartása”.

A szőr eltávolításának előnye, hogy a puha, selymes bőr szabadon tapinthatóvá válik, a test megjelenése esztétikusabb. Emellett a higiéniai tényező sem elhanyagolható!

A szőrtelenítési variációk tárháza széles, néhány eljárás tartósabb eredményt hoz. Némelyik fájdalmas, némelyik kevésbé, de mindenki számára más módszer a legmegfelelőbb. A választásnál figyelembe kell venni a szőrtelenítési szolgáltatás árát, az szőrtelenítésre fordítandó idő hosszúságát, a bőrtípust és a szőrteleníteni kívánt terület nagyságát.

Nézzük a legismertebb fizikai szőrtelenítési eljárásokat!

Csipeszelés

Célravezető szőrtelenítési eljárás, viszont nagyon időigényes és nem megfelelő szőrhossz esetén nem alkalmazható.

Borotválkozás

A legelterjedtebb módszer többek közt az arcszőrzet eltávolítására. Gyors, tehát nem időigényes, viszonylag fájdalommentes és megfelelő odafigyelés mellett biztonságosnak is mondható. Legnagyobb hátránya, hogy segíti a szőr növekedését, ezáltal a szőr akár már másnap visszanő és sok esetben szőrbenövés tapasztalható.

Epilálás

Az otthon végzett szőrtelenítési módok közt, az egyik legnépszerűbb, de megítélése kettős. Van, aki nagyon fájdalmas módszernek tartja és akad, aki szerint abszolút fájdalommentes. A tapasztalatok szerint a legtöbb szőrtípus növekedési irányát megváltoztatja, szőrbenövéseket okoz.

Gyantázás

A gyantázás többféle gyantával történhet. Létezik patronos gyanta, hagyományos gyanta, cukor vagy mézgyanta. Otthon végezve veszélyes eljárás, szőrbenövést, véraláfutást illetve szőrtüszőgyulladást okoz. Kozmetikus szakember által végezve gyors, viszonylag fájdalommentes, tartós eredményt biztosít.

Ebben a cikkben a fizikai szőreltávolítás fajtáiról kívántam teljesebb képet adni, de természetesen léteznek még ezeken kívül egyéb szőrtelenítési eljárások is.

Amennyiben kérdésed van a szőrtelenítési eljárásokkal kapcsolatban hívj bizalommal! Sándor Orsolya – 06 30 999 10 44