A Kedvenc Kozmetikusom kozmetika GYIK oldalán igyekszem minél több kérdésre válaszolni, ami felmerül, a kozmetika, az intim gyanta, a gyantázás, az arcápolás, az arckezelés, a kozmetikai tetoválás illetve a 3D műszempillával kapcsolatosan.

Most az arckezelésről, az arcápolásról és az arcmasszázsról olvashattok itt.

Milyen sűrűn javasolt az arckezelésre bejelentkezni?

Az átlagosan ajánlott időtartam 4-6 hét. A problémás bőrű vendégeknél is ajánlott minimum 4 hetet várni a következő arctisztítással.

Milyen anyagokat használsz az arckezeléshez?

Az arckezelést GIGI anyagokkal végzem, melyek minden fajta bőrtípus kezelésére és ápolására nyújtanak alternatívát, a hidratáló krémektől kezdve a bőr felső rétegének hámlasztásáig.

Milyen gyakran ajánlott ultrahangos arckezelésre járni?

Az ultrahang géppel történő arckezelése mindenki korosztály számára ajánlott, eltérés az alkalmak gyakoriságában van. 18-25 év közt havonta egyszer, 25-35 év közt kéthetente egyszer, 35 év fölött hetente egyszer ajánlott, ezáltal a ráncok kialakulása pár évvel kitolható.

Mire kell figyelni arctisztítás után?

Arctisztítás után különösen fontos betartanunk bizonyos szabályokat, a minél jobb eredmény elérése érdekében. Kerüljük arctisztítás után 24 óráig a szoláriumot, szaunát, uszodát, ne végezzünk megerőltető fizikai munkát (pl. edzés), mivel ezek a tevékenységek fokozzák a vérbőséget. Arctisztítás után a bőrünknek 24 órás regenerációra van szüksége. A vérbőség fokozás mellett a fent említett helyeken nagy a veszélye a fertőzések kialakulásának.

Mivel ápoljam otthon az arcbőröm tisztítás után?

Otthoni használatra, az arctisztítást követően mindenkinek a bőrtípusának megfelelő krémeket illetve anyagokat javaslom. Együtt összeállítjuk a kezelési tervet a bőr otthoni ápolására az egyéni adottságokat tartva szem előtt.

Miből áll egy tisztító arckezelés és mennyi időt vesz igénybe?

Az arckezelés menete a következő: az arc letisztítása a bőrtípusnak megfelelő arctejjel, majd az arc leradírozása mechanikai peelinggel, ezután az arc tonizálása következik, majd arcmasszázs a bőrtípusnak megfelelő masszázskrémmel. Ezután az arc felgőzölése következik, majd ezt követően az arctisztítás, amit az arc fertőtlenítése és 2 típusú  (összehúzó és tápláló) arcpakolás felhelyezése az arcra egymás után illetve az arc kendőzése , korrektor vagy gyógyalapozó felhelyezése.

Ez a folyamat kb. 1- 1,5 órát vesz igénybe.

Mennyivel korábban érdemes időpontot kérni arckezelésre?

Általában 1 héttel korábban érdemes bejelentkezni arckezelésre.

Mire jó a mélyhámlasztás?

A gyümölcssavas hámlasztás minden korosztály számára és minden fajta bőrtípus kezelésére alkalmas. Mivel a hámlasztó kezeléskor használt anyagok tartalmaznak AHA savakat és A-vitamint a következő bőr problémákra nyújt megoldást: fáradt, fakó bőr; degenerációs és mimikai ráncok; pigmentfoltok; a bőrön lévő hegek és pattanások enyhítése.

Szükséges – e a gyümölcssavas hámlasztó kezelés alatt a bőr otthoni ápolása?

A hámlasztó kezelés 5- 10 hetet vesz igénybe, hetente 1 alkalommal. A kezelés megkezdésétől számítva minden nap szükséges egy éjszakai és egy nappali krémet használni, azért, hogy a végbemenő bőrhámlás szabad szemmel ne legyen látható és a bőr se pirosodjon ki! Ezenkívül az otthon használt krémek felgyorsítják a hámlás folyamatát és egyensúlyba tartják a pH-ját.

Mihez kezdjek a gyulladt pattanásokkal a hátamon?

A legfontosabb, hogy ebben az esetben forduljunk szakemberhez, aki szakszerűen elvégzi ezeknek a pattanásoknak az eltávolítását. A hát kezelése kb. 1 óra alatt elvégezhető. Fontos, hogy a kiváltó okokat felderítsük és megszüntessük. Legtöbbször elég pár alkalom és a hát bőre visszaáll normál állapotába. Addig is, míg nem kerül sor a háttisztító kezelésre kerüljük a hát vakarását, dörzsölését!

Ne használjunk olajos, zsíros krémeket, tusfürdőket! Ne hordjunk műszálas ruhát, nyáron fokozottan kerüljük ezek viselését!

Mi a különbség a tápláló és a frissítő arcmasszázs között?

A leglényegesebb különbség az arcmasszázsok típusai közt a bőrbe bevitt hatóanyag. A frissítő arcmasszázs végzésekor, a bőrbe hidratáló (pl. aloe vera) hatóanyagokat jutattunk, míg a tápláló arcmasszázs közben főleg ránctalanító, regeneráló (pl. kollagén, elasztin) hatóanyaggal tápláljuk a bőrt.

Ha arckezelés – arcápolás, akkor + 36 30/999 10 44 Budapest, VI. kerület, Révay utca 22., Sándor Orsolya kozmetikus. Hívj időpont egyeztetésért akkor is, ha gyantázásra, intim gyantára kerül a sor!