A Kedvenc Kozmetikusom kozmetika GYIK oldalán igyekszem minél több kérdésre válaszolni, ami felmerül, a kozmetika, az intim gyanta, a gyantázás, az arcápolás, az arckezelés, a kozmetikai tetoválás illetve a 2-3D műszempillával kapcsolatosan.

Intimgyantával – legyen szó hollywood-i gyantázásról, brazil gyantáról, francia gyantáról, teljes intim gyantázásról, -intimkozmetikával, az intim rész szőrtelenítésével kapcsolatos kérdésekről itt kaptok választ.

Hány évesen érdemes elkezdeni az intim rész gyantázását?

Az intim gyanta mindenki számára ajánlott, akit zavar intim részének szőrzete illetve nagy hangsúlyt fektet a higiéniára az intim területen vagy csak a kedvesének szeretne meglepetést szerezni, imponálni. Azt gondolom, ahogy megfogalmazódik a vágy, hogy szexibb vagy igényesebb fazont szeretnél magadnak intim részen, ne tétovázz, de mindenképp alaposan tájékozódj a kozmetikusról, akit választasz, hogy milyen gyantával végzi a fazon szőrtelenítését!

Tartós párkapcsolatban élek és szeretnék mindig csupasz maradni „odalent”. Mit tegyek?

A legmegfelelőbb megoldás erre hosszú távon a gyantázás. A borotvával és az epilátorral ellentétben a gyanta nem erősíti meg a szőrszálakat, sőt koptatja őket, ezáltal csökken a szőrszálak száma és egyre ritkásabb lesz a fazon szőrzete. Az intim gyanta után a szőr kb. 2­-3 hét múlva kezd kibújni, de ekkor még nem igazán látványos, kb. 4 hét után újra lehet gyantázni, mivel ekkorra már eléri azt a szőrhosszúságot, amit le lehet szedni gyantával. Az intim terület gyantázásának még számos előnye van: a szőrszál puhább, selymesebb lesz mikor kinő, nem gyulladnak be a szőrtüszők, nem nőnek be bőr alá a szőrszálak, semmilyen gennyes elváltozás nem jelenik meg a bőrön.

Mivel ápoljam a bőröm, hogy ne pattogjon ki intim gyanta után?

Én személy szerint a vendégeimnek intim gyanta után és a fertőtlenítést követően gyulladáscsökkentő, hámképző, regeneráló hatóanyagokat tartalmazó krémmel kennem be a gyantázott felületet.  A különböző, babáknak szánt krémek nagyon alkalmasak erre: pl. Neogranormon, Bephanten stb. Azok a vendégek, akik esetleg kissé allergiásak a gyanta valamely összetevőjére ajánlott a Sudocrem nevű pasztát alkalmazni gyantázás után. Mielőtt bármit rákenünk bőrünkre, ne felejtsük el fertőtleníteni az adott területet.

Miért jelennek meg piros pöttyök, véraláfutás esetleg bőr alá nőtt szőrök gyantázás után?

A nem megfelelően végzett intim gyantázás után a fent említett bőrproblémák megjelenhetnek illetve érzékenyebb bőrű vendégek esetén a gyantázott testfelületeken a szőrtelenítést követően a tüszők megduzzadása tapasztalható, – ezek a kicsi piros pontok a bőrön – mivel gyantázáskor a szőrszálak a szőrhagymákkal együtt távolítjuk el. Pár órával később a szőrtüszők teljes mértékben visszahúzódnak, tehát eltűnnek. Rendszeresen gyantázott, professzionális anyagokkal végzett gyantázás esetén a fent említett elváltozások nem fordulnak elő.

Kizárólag oklevéllel rendelkező kozmetikussal végeztessük az intim testrészünk szőrtelenítését! Nem véletlenül van erre a szakmára iskola kitalálva és nem véletlen, hogy a kozmetikai szakember minimum 2 évig tanulja a gyantázás technikáját!  Az otthon végzett vagy a képesítéssel nem rendelkező személy által végzett gyantázás okozza a különböző elváltozások megjelenését. Fontos, hogy a gyantázandó felületet fertőtlenítsük, nedvességtől mentesítsük, majd az intim gyanta végeztével, a benőtt szálakat eltávolítsuk, ismét fertőtlenítsünk és ezután nyugtató krémmel bekenjük.

Intim piercingem van. Az lenne a kérdésem, hogy okozhat-e ez bármilyen problémát intim gyantázáskor?

Az intim piercing viselése nem okoz problémát intim gyantázás esetén. Nagyobb piercing viselése esetén sem szükséges a gyantázás előtt kivenni.

Úgy hallottam , hogy rendszeres bőrradírozással megelőzhető a szőrszálak benövése, igaz ez?

A bőrfelület radírozása hasznos lehet több szempontból is, mivel az elhalt hámsejtek eltávolításával a bőrfelület simábbá és puhábbá válik, a bőrlégzés fokozódik, a tápanyagok felszívódása intenzívebbé válik. A szőrszálak benövését úgy akadályozza, hogy az eltávolított elhalt hámsejtek nem állják útját a szőrszálnak, így problémamentesen tud a szőr a megfelelő irányba nőni, tehát nem nő be a bőr alá. A bőr radírozása hetente egyszer ajánlott, napi rendszerességgel ne végezzük, mert a bőr természetes védőrétege sérülhet!

Ez lenne az első intim gyantám és azt szeretném megtudni, hogy mennyire lesz fájdalmas az első alkalom, mivel eddig borotváltam éveken keresztül és ezalatt nagyon megerősödött a szőröm. 

Az intim gyantázás során, mint minden gyantázás esetén a szőrszálakat a szőrhagymákkal együtt távolítjuk el, ezért némi fájdalom tapasztalható első alkalommal. A második alkalom már érezhetően “kellemesebb”, mert ekkorra a szőrszálak már sokkal gyengébbek és puhábbak, így a szőrtelenítés egyre kevésbé kellemetlen.

27 éves férfi vagyok, a barátnőm kérésére vállalkoznék az intim gyantára, de kissé tartok az első alkalomtól. Mire készüljek? 

Manapság az intim gyantázás a férfiak számára is elérhető és ugyanolyan természetes, mint a nők számára. Az első alkalommal végzett intim gyantázás előtt ugyanúgy a megfelelő szőrhosszúság a lényeges, minden másról a kozmetikus gondoskodik. A kívánt gyantázott felületek megbeszélése után az intim gyanta 10-15 perc alatt kényelmesen és némi kellemetlen érzéssel járva elvégezhető. A gyantázást követően a bőr megnyugtatása következik, majd 4-6 hét múlva az intim gyantázás megismételhető.

Jelentkezz be most Kedvenc Kozmetikusomhoz intim gyantázásra!

06/30 999 10 44

 Kapcsolat