A nők többségének nem kell különösebben bemutatni a narancsbőrt és a vele járó kellemetlen tüneteket. A narancsbőr megelőzése illetve a kezdeti stádiumból való visszafordítása sokkal könnyebb, mint a későbbi stádiumokban való kezelése. A narancsbőr megjelenése kb. a nők 90%-át érinti testsúlytól függetlenül. Kialakulásának okai közt néhány genetikus tényező is található, teljes mértékben nem kizárható a megjelenése, de könnyebben meg lehet előzni a súlyosabb stádiumok kialakulását.
A narancsbőr eltüntetésének illetve csökkentésének egyik hatékony módszere a lúgosítás.
Mit is jelent pontosan a lúgosítás?
A szervezet normál működésének fenntartásához elengedhetetlen a sav-bázis egyensúly megteremtése, mely a lúgosítással megvalósítható. Az elsavasodott szervezet 2 legnagyobb hátránya hogy:
– elindul a hízás, mivel a test automatikusan zsírpárnákkal öleli körül a létfontosságú szerveket, mert védi a savtól.
– a legtöbb betegségnek kiváló táptalaja.
Hogyan lúgosítsunk?
A lúgosítás azt jelenti, hogy lúgosító ételeket, azaz sok nyers és rostban gazdag élelmet fogyasztunk és kerüljük a testet „elsavasító” ételek bejuttatását. Kerüljük a finomított cukor, fehérliszt és vörös hús fogyasztását! A lúgosítás rásegítéseként (ha szeretnénk) különböző lúgosítást elősegítő kapszulákat, porokat, teákat is fogyaszthatunk, ezek is elősegítik a szervezet sav-bázis egyensúlyának helyreállítását.
Melyek a legjobb lúgosító ételek?
A leghatékonyabb lúgosítók a szójalecitin, a pörkölt szójabab, lúgos víz, himalája só, tökmag, kelkáposzta, petrezselyem, uborka, fűfélék, csírák, gyermekláncfű, tengeri zöldség (de nem alga)!
A fent említett ételek fogyasztásának beépítése az étrendünkbe, hatékonyan hozzásegít a narancsbőr eltüntetéséhez, de ne felejtsük, hogy a narancsbőr elleni küzdelmet komplex problémaként kell kezelni, ezért a belső karbantartása mellett fontos, hogy külső segítséget is igénybe vegyünk! A legmegfelelőbb kezelés erre a vákuumkezelés, mellyel igen gyors és látványos eredményt tudunk elérni igen rövid idő alatt. Abban az esetben, ha egyszerre alkalmazzuk ezeket a módszereket elégedettek leszünk a végeredménnyel.
(A lúgosító ételekre vonatkozó információk forrása: Robert O. Young. PhD és Shelly Redford Young: A pH csoda című könyvéből származnak)
Bejelentkezés vákuumkezelésre – 06 / 30 99910 44