Ma reggeli első utam a piacra vezetett, itt felötlött bennem, hogy mennyire szívesen ennék egy kis szőlőt, de a gyümölcs sokféle megjelenése nem könnyítette meg a választást. Kék, vörös, zöld, sárga, aprószemű, nagyszemű mind mind igen csábítónak és zamatosnak tűnik. Végül is mindenből egy keveset sikerült a kosaramba pakolni és hazaérvén átadtam magam a kulináris élvezeteknek.
Szőlő majszolás közben a laptop előtt ülve, kíváncsi lettem, hogyan használható fel akár pakolás formájában a szőlő, természetesen házilag elkészítve.
Kutatás közben egyéb tényekre bukkantam a szőlővel kapcsolatosan:
– i.e. 4-5000 évvel ezelőtt vonták a termelésbe a mai Irán, Örményország, Azerbajdzsán területén
– a görög és római kultúrában egyaránt megjelenik kultszerűen a szőlő (Bacchus, Dionüszosz)
– felgyorsítja a salakanyagok eltávozását a szervezetből, ezáltal szebbé varázsolja a bőrt
– energiatartalma igen magas a magnézium, foszfor és cukortartalma miatt
– erősíti az immunrendszert
– a szőlőmagolaj erősíti az érfalakat tehát gyakori szőlőfogyasztással megelőzhető az érelmeszesedés
Ennyi hasznos ténnyel gazdagodva neki is állhatunk a szőlő pakolás elkészítésének!
Hozzávalók:
– 2-3 fürt szőlő leve
– méz
A szőlőfürtök levét kipréseljük majd egy kiskanál mézzel és olívaolajjal összekeverjük. 20 perces hatóidő eltelte után mossuk le nedves vattával és máris frissebbnek, üdébbnek érezzük arcbőrünket.
Hagyj üzenetet