Az AHA-savak, azaz a gyümölcssavak segítségével történő hámlasztás ma már mindenki számára elérhető. GYÜMÖLCSSAVAS BŐRHÁMLASZTÁS esetén, a bőrön púderszerű hámlás tapasztalható, de ez a hétköznapokban nem zavaró, kezelés után nyugodtan kimehetünk az utcára, a nap sugaraitól viszont érdemes óvakodni, mivel a bőr hámrétege lehámlik, így a bőr védelme gyengül, ezáltal nehezebben védekezik a pigmentálódás ellen. 

Az AHA savakkal történő hámlasztás előtt, érdemes elvégeztetni egy tisztító arckezelést, így a bőr pórusai kitisztulnak, minimális csökken a szennyeződések jelenléte az arcbőrön. Ezáltal hatásosabbá válik a hámlasztó kezelés.

Milyen anyagokat tartalmaz az AHA – savas hámlasztás pontosan?

A GIGI Glycopure  AHA savakkal történő hámlasztó kezelését három biztonságos és hatékony összetevő jellemzi

– alfa- és beta-hidroxisavak (tejsav, glikolsav. szalicilsav)

– tejsav és glikolsav alkálisói

– A-vitamin

A hatóanyagok közül a tejsav, a glikolsav és a szalicilsav a hatékony hámlasztás végbemenését biztosítja, az A-vitamin a sejtosztódás gyorsításááért felelős, a tejsav és a glikolsav alkálisói a pufferhatást biztosítják.

1. lépés ARCSZAPPAN

Folyékony arcszappan, mely eltávolítja a zsírt az arcbőrről. Nedves szivaccsal történik a szappan felvitele, körkörös mozdulatok segítségével letiszítjuk a bőr felületét.

2. lépés ENZIMES PEELING

Enzimes peeling, azaz enzim tartalmú radír, mely finoman hámlaszt, így eltávolítja a külső, elhalt hámsejteket. Por állagú peeling, desztillált vízzel összekeverve könnyen felvihető az arcbőrre.

3.lépés ZSÍRTALANÍTÓ

Erős szíroldó hatású  átlátszó folyadék, mely eltávolítja az arcszappan és a peelingezés után esetlegesen megmaradt szennyeződéseket és olajnyomokat.

4.lépés AHA SAV

Magas glikolsav tartalmú, alacsony pH-jú átlátszó gél. A glikolsav stimulálja a hámlás természetes folyamatát és sejtmegújító hatása van. A kezelések alatt a hatóidő egyre növekszik, az első kezeléskor a hatóidő 4 perc majd ez alkalmanként 2 perccel növekszik.

5.lépés KÖZÖMBÖSÍTŐ

Átlátszó folyékony lúg, mely közömbösíti a glikolsavat, majd a kezelés végeztével megszünteti annak hatását.

6.lépés KIEGYENLÍTŐ

A krém megszünteti a kezelés utáni bőrszárazságot, segít megelőzni a hámlás látványos megjelenését. Hatékony hidratáló anyagokat tartalmaz pl. allantoint, mely nyugtatja és hidratálja a bőrt.