Az ősz közeledtével, az időjárás hűvösebbé válásával az arc- és bőrápolásra ismét nagyobb hangsúlyt kell fektetni, hogy továbbra is megőrizzük szépségünket és egészségünket. Az őszi időszakot érdemes felhasználni arra, hogy regeneráljuk bőrünket a nyár és a nap okozta bőrproblémák megjelenése után.

Íme néhány tipp a bőr regenerálására!

Bőrszárazság. Mindenki számára ajánlott heti egyszeri ultrahangos arckezelés vagy tápláló arcmasszázs. Hidratáló krém használata elengedhetetlen szintén, mivel ez folyamatos hidratációt biztosít a bőrnek.  A nyár alatt a bőr intenzívebb napsugárzásnak volt kitéve, így a hidratálás fontossága ősszel megnő. Továbbra is fogyasszunk minél több folyadékot, főleg ásványvizet, hogy belsőleg is hidratáljuk szervezetünket. A hőmérsékletváltozás, a benti meleg és a külső hideg találkozása szintén szárító hatással van a bőrre, fokozottabban ügyeljünk arcbőrünk és testünk hidratálásra.

Bőrradír. Érdemes továbbra is bőrradírt használnunk, az elhalt hámsejteket így tudjuka  legkönnyebben eltávolítani. Az ősz a legmegfelelőbb évszak a különböző hámlasztó és bőrmegújító kezelések elvégzésére is. Ne feledjük heti egyszer alkalmazzuk a bőrradírokat (az arcon főleg) és radírozás után mindig használjunk hidratáló krémet.

Napozás okozta foltok elleni kezelés. Általában a nyár leköszöntével sok nő beszámol arról, hogy különböző foltok jelennek meg a bőrén, melyek többnyire sötétebb színűek a saját bőrüknél. Ezt a jelenséget hiperpigmentációnak hívjuk, ami a napfény hatására alakul ki. Az UV szűrőt tartalmazó naptejek, napolajok  használatának ellenére is kialakulhatnak – akár árnyékban tartózkodva – barnás foltok , melyek kezelését bízzuk szakemberre. A leghatásosabb módszer a foltok halványítására a GYÜMÖLCSSAVAS MÉLYHÁMLASZTÁS. Ez a heti egyszer végzendő kezelés hatékony arckezelés, mely a halványítás mellett, bőrregeneráló, fiatalító és feszesítő hatású is egyben.