Hogyan lehet sűríteni a szemöldököt? Több módszer is rendelkezésre áll, de nézzük melyek az otthon is elvégezhető eljárások, melyek elősegítik a szemöldök szálak növekedését!

Masszírozás. Napi egyszer, olívaolaj segítségével, a szőrszálak növekedésével megegyező irányba gyengéden maszírozd bele az olajat a szemöldök körüli bőrfelületbe. Az olívaolaj  összetevői stimulálják a szőrtüszőket, így gyorsabban nő a szőrszál.

Pakolás. Keverj össze aloe verat, áztatott görögszénát és vöröshagymát. Paszta formájában kend fel szemöldöködre, így elősegíted a szemöldök szőrzetének növekedését és sűrűsödését. Kellemtelen szagú, ezért érdemes lefekvés előtt alkalmazni!

Táplálkozás. Igyekezz minél több fehérjét fogyasztani, a napi menüdben mindenképp szerepeljen, csirke, hal, spenót stb.  A magas protein tartalmú ételek elősegítik a szőrszálak növekedését, mert a szőr építőanyaga a keratin. Ebből a fehérjéből áll a haj, a köröm és a szőr.

Tisztálkodás. Tartsd tisztán a szemöldök szőrzetét is, mivel a piszok és a baktériumok is akadályozzák az új szőrszálak növekedését. Minden nap tisztítsd meg a szemöldököd is, így gyorsíthatod a szőr visszanövését.

Vitamin. A B6 vitamin szintén stimulálja a szőrszálak növekedését, ezért érdemes napi 100 mg-ot fogyasztani a haj és szőrszálak növekedésének biztosítása érdekében.