Érdes bőrfelület, pattanások a háton?! Mi okozhatja és hogyan lehet sima és puha a hát felülete?

A mindennapos tisztálkodás nem elég, legyen az tussolás vagy fürdés sajnos nem elegendő, hogy a háton lévő bőrproblémák megszűnjenek.

A pattanások (aknék) megjelenését, ugyanúgy, mint az arcon vagy a nyakon, a faggyúmirigyek az optimálistól eltérő működése okozza. Ahhoz, hogy ez visszálljon a normális kerékvágásba és egyenletes bőrfelület képződjön, időre, türelemre és kitartásra lesz szükség. Az egy – két pattanás megjelenésétől a kórosabb  elváltozsások megjelenésééig sokfajta bőrproblémával találkozhatunk, de amennyiben súlyosabb esetről van szó, a hát kezelése komplexebb kezelést igényel.

A hát tisztítását kozmetikus végzi és fontos, hogy szakemberre bízzuk ezt, mivel a háton, amennyiben szakszerűtlenül sikerül kinyomni a pattanásokat, foltos maradhat a bőr illetve ún. lencsefoltok ( fekete vagy sötétbarna folt, mely a bőrből nem emelkedik ki) is kialakulhatnak illetve az egyéni bőrprobléma kezelése kapcsán a személyre szabott tanácsadás elengedhetetlen.

Bejelentkezés hát tisztító kezelésre:  Sándor Orsolya 06 / 30 999 10 44

Mit lehet még tenni a hát bőrfelületének tisztán tartásáért? Íme néhány tipp, hogyan tudod karban tartani a hátat a tisztító kezelés után!

1. Heti egyszer bőrradír használata ajánlott, Szemcsés tusfürdő vagy speciális bőrradír segítségével hátmosó kefére teszünk egy diónyi adagot majd körkörös mozdulatokkal dörzsöljük le az elhalt hámsejteket a hát felületéről! Ezt a módszert gyulladt pattanások (aknék) illetve grízek esetén kerüljük, mivel a dörzsölés vérbőséget okoz, így még jobban begyulladnak a pattanások!

2. Heti egyszer szaunázz vagy végy egy gőzfürdőt! A szauna és a gőzfürdő is segíti az anyagcsere fokozását, így a pórusok is kitisztulnak.  Elegendő 15 percet tartózkodni a szaunában, az izzadás ekkorra már általában igen intenzív. A háton és az egész testen is érezhető lesz, a bőrlégzés fokozódása!

3. Léteznek kifejezetten problémás azaz pattanásos bőrre használandó tonikok, melyek nem szárítják a bőr felületét és elősegítik a pattanások eltünését és végleges megszüntetését. A lényeg, hogy ezek a kozmetikumok ne borítsák fel a faggyúmirigyek működésének egyensúlyát, mivel ez árthat a legtöbbet! Ezeket a termékeket általában professzionális felhasználásra gyártják, de kozmetikus szakember révén bárki hozzájuthat!

4. Nyáron érdemes kihasználni a napsugarak jótékony hatását! Egy alapos hát tisztítás után, száraz bőrfelülettel feküdj ki a napra, ügyelve az optimális napozási órák számára, mely bőrtípusonként változó és tapasztalni fogod, hogy a napsugarak fertőtlenítő hatása érvényesülni fog, tehát kevesebb pattanás fog megjelenni a bőrfelületen. Természetesen ez mindenféle napolaj, naptej és egyéb napozással kapcsolatos termék használata nélkül biztosított.