Reggel van, rohansz, el vagy késve, de mégsem léphetsz ki az utcára, úgy, hogy megjelenésed ne legyen egyszerű de nagyszerű! Íme az 5 perces smink elkészítésének folyamata!

Mire van szükséged?

– arclemosó tej

– fényvédőt tartalmazó arckrém

– korrektor

– alapozó

– szemhéjfesték

– szemöldökceruza

– szempillaspirál

– pirosító

– szájfény

Kezd az arctisztítással! Nevdes vattára tegyél egy mogyorónyi arclemosót és töröld át vele az arcod.

UV szűrőt tartalmazó hidratáló arckrém, Fontos, hogy tartalmazzon fényvédőt, mivel így megvédheted arcbőröd a nap káros sugarai okozta bőrproblémáktól, lassíthatod a ráncok kialakulását és a bőröd puha, hidratált marad.

Korrektor. Az ujjvégedre tegyél egy kevés korrektort, majd tapogató mozdulatokkal tedd fel az arcod azon területeire, ahol pattanások vagy egyéb bőrproblémák (foltok, hegek) láthatóak, így elfeded a bőrhibákat

Alapozó. Nedves szivacs vagy alapozóecset segítségével vidd fel az alapozót, az arcbőrre, majd egyenletesen oszlasd el. Figyelj rá, hogy az alapozó színe megegyezzen a bőr színével és amennyiben nagyon eltér a nyak színétől oda is kenj egy kevés alapozót.

Szemhéjfesték. Fülpiszkáló, satírecset vagy kontúrecset segítségével a szemhéjfestékbe mártva a szem alsó szempillasora közé vagy alá, rajzolj a szem belseje felé vékonyodó vonalat majd satírozd el. Az éles kontúrvonal természetellenes külsőt kölcsönöz a mindennapokban, ügyelj rá, hogy precízen halványítsd el.

Szemöldökceruza. Ez a haladó szint. Feltételezve, hogy a szemöldök íve ideális, szemöldökceruza vagy szemhéjfesték segítségével a szemöldök vonalát követve lágy mozdulatokkal rakd fel a festéket, ügyelj rá, hogy a szín hasonlítson a szemöldök szálak színéhez és ne térj el az ideális ívtől.

Szempillaspirál. Nézz egyenesen és a spirál segítségével kend fel először a felső majd az alsó szempillasorra a szempillafestéket. A festék felkenése után várj pár másodpercet vagy hajszárító segítségével, ne túl meleg fokozatra állítva szárítsd meg a pillákat, így tartósabbá válik a szempillafesték.

Pirosító. Barack vagy bézs színű pirosítót pirosító ecset segítségével kenj fel az arccsontodra, a bőrödre ne ne nyomd rá az ecsetet, csak finom, lágy mozdulatokkal sminkelj!

Szájfény. A szájfény egyezzen meg a száj színével, de mielőtt felkennéd tegyél egy kis szájápolót az ajkaidra, így szebb és üdébb lesz!

Most már indulhatsz!