Az arcbőr megfelelő ápolása elengedhetetlen a szép és ápolt bőr érdekében. Miként tudjuk elérni a megfelelő hatást, hogyan legyen egyenletes arcbőrünk? Elsősorban kizárólag természetes összetételű  termékeket használjunk, melyek lehetőleg illat- és színezékmentesek. A mesterséges összetevőket tartalmazó kozmetikumok nagyon károsítják a bőrt, hosszútávon használva ezek a készítmények a bőrfelszínt irritálják, különböző kellemetlen bőrtüneteket idéznek elő, pl. gennyes pattanásokat.

Minden este távolítsuk el a sminket az arcbőrről illetve a szennyeződéseket az adott bőrtípusnak megfelelő arclemosóval. Hetente gondoskodjunk az arcbőr leradírozásáról így egyenletessé válik a bőrfelületünk.

A bőrradír kiválasztásánál fordítsunk figyelmet arra, hogy milyen módon kell eltávolítani a bőrről, azaz lemosni kell vagy ledörzsölni. Általában amelyik típust le kell mosni biológiai radírnak nevezzük, ezeket inkább a ráncos vagy öregedő bőrre használjuk, az ún. mechanikai radírt, melyet ledörzsölünk, majd a bőrradír maradék szemcséit nedves vattával letöröljük a száraz vagy zsíros bőrök leradírozására használjuk.

A radírozás rendszeressége a bőrtípustól függ. Száraz bőr esetén kizárólag hetente egy alkalommal radírozzuk a bőrt, zsíros, pattanásos bőr esetén ha kissé olajos fényű a bőfelszín a bőrradírozást heti két alkalommal is elvégezhetjük. Többszöri alkalommal semmi esetre se alkalmazzuk a peelinget, ugyanis elősegítheti a további pattanások kialakulását és nagyon kiszáríthatja a bőrfelszínt. A bőr radírozása után gondoskodjunk a megfelelő hidratálásról!

A tökéletes bőrradír ismérvei

– egyenletes bőrfelszínt eredményez

– eltávolítja az elhalt hámsejteket

– fokozza a bőrlégzést

– tisztítja a bőrfelszínt a bőr mélyebb rétegeiben is

– bársonyos és ragyogó bőrt eredményez

– megszünteti a bőr zsírosságát, csökkenti a pattanások kialakulását