A bőrradír (vagy peeling) a bőr felső rétegét (hámréteg) alkotó elszarusodó hámsejtek eltávolítását, leválását segíti elő. Maximum heti egyszer használjuk, az arcbőr arctejjel vagy arcszappannal történő lemosása után.

A bőrradír használatának hatásai

– a bőr felszívóképességének növekedése

– a bőrlégzés fokozása

– a bőr vérkeringésének fokozása

– sejmegújító hatású

–  az intenzívebb hatóanyagbevitel előfeltétele

– bőrmegújító, frissítő hatású

– bőrfelszín kiegyenlítő hatású

A bőrradír használatának ellenjavallatai

– lázas állapot

– irritált bőr

-gyulladt szemkörnyék

A bőrradírok (peelingek) közt 3 csoportot különböztetünk meg

Mechanikai peeling

A “mechanikai” megnevezés arra vonatkozik, hogy a bőrradír eltávolítása dörzsöléssel történik, mivel ekkor fejti ki hatását. A bőrradír szemcséi az elhalt hámsejtekhez tapadva távoznak az arcbőrről. Leggyakrabban paszta vformájában található meg a kozmetikai gyakorlatban. A bőrradír összetevői közt megtalálható a himalájai kristálysó, tengeri homok, korpa, cukor, gyümölcsök magvai, maghéjak örleményei stb. Használata: a letisztított arcbőrre vékony rétegben felkenjük kozmetikai legyezőecsettel vagy ujjal és miután megszikkadt apró, körkörös mozdulatokkal dörzsöljük le a bőrt lentről felfelé haladva. Amennyiben visszamaradnak némi bőrradír darabkák az arcbőrön nedves szivaccsal maradéktalanul el lehet távolítani.

Biológiai peeling

A “biológiai” megnevezés arra utal, hogy a használt bőrradír enzimes hatáson alapuló kozmetikai készítmény. Az enzimtartalom biztosítja a hámoldást tehát a  bőr felpuhítását. A kozmetikai gyakorlatban általában folyadék formájában találkozhatunk vele, hatóidejük igen széles spektrumon mozog. Előnye, hogy a legérzékenyebb zsírhiányos vagy rozáceás bőrre is alkalmazható.

Kémiai peeling

A “kémiai” megnevezés a bőrradír savtartalmára utal, melyek hámoldó hatásúak. Ezek a savak gyümölcssavak, esetlegesen szalicilsav vagy tejsav. A bőr pH értékét nem befolyásolják, vékony rétegben kell felvinni a bőrfelületre majd többféleképpen eltávolítható, akár dörzsöléssel, akár lemosással.

Ne feledd! Bőrradír használata előtt mindig tisztítsd le az arcot arclemosóval vagy arcszappannal, majd a bőrradír maradéktalan eltávolítása után használj tonikot a bőr pH visszaállítása végett. Hetente egyszer használj bőrradír, mert ha túlzásba esel és minden nap leradírozod a bőröd, idővel érzékennyé válik és a visszájára fordul a peelingezés hatása. A hámréteg megvastagszik, így biztosítva továbbra is az  az átfogó védelmet bőröd számára!

További információkért hívd kozmetikus szakoktatónkat!

Sándor Orsolya – 06 / 30 999 10 44