A hónaljban jelentkező túlzott izzadás, verejtékezés sokak számára kellemetlen tünetekkel járó probléma, mely a mindennapok során igen zavaró. Sok esetben ezek a tünetek ( izzadságszag, ruhán jelentkező folt ) a megfelelő izzadásgátló készítményekkel orvosolhatóak, de létezik más megoldás is a túlzott izzadás kezelésére. A legjobb megoldás, a hónalj szőrzetének eltávolítása, mely történhet gyanta, borotva vagy epilátor segítségével.  Ezek közül a legtartósabb megoldás a hónalj gyantázása, mely kb. 2 percet vesz igénybe és emellett rendszeres alkalmazása a hónaljszőrt látványosan ritkítja, majd idővel megszünteti. A bőrt és a verejtékmirigyeket nem irritálja, nem okoz semmilyen bőrkárosodást a professzionálisan elvégzett gyantázás esetében.

Néhány jótanács a túlzott hónaljizzadás kezelésére

  • Fontos, hogy a napi szinten használt izzadásgátlónk, dezodorunk összetevőit ellenőrizzük, ugyanis ezen készítmények többsége számos adalékanyagot tartalmazhat, melyek átmenetileg csökkenthetik a kellemetlen tüneteket, azonban hosszabb távon a problémát nem oldják meg .
  • Fontos, hogy az izzadás tüneteinek orvoslására anti-allergén kozmetikumokat használjunk, mivel ezek meggátolják a verejtékmirigyek túlműködését.
  • Fontos, hogy kerüljük a műszálas ruhák viselését, törekedjünk inkább a pamut illetve a szövet ruhák viselésére a mindennapok során.
  • Fontos, hogy antibakteriális szappant vagy tusfürdőt használjunk fürdés illetve zuhanyzás esetén, így megakadályozhatjuk a hónaljszag kialakulását.
  • Radikálisabb esetben forduljunk orvoshoz, aki alapos és körültekintő vizsgálat után javasolhatja az endoszkópos műtéti beavatkozást.