Arctej, tonik, bőrradír, hidratáló krém, tápláló krém, ránctalanító krém satöbbi. Vásárlás közben sokfajta kozmetikai “csodaszer” közül választhatunk a boltok polcairól, bármilyen bőrtípusnak megfelelő kozmetikumokkal, melyek a legújabb tudományos kutatások alapján kifejlesztett technológiával készültek és mindemellett tartalmaznak az ősi időkből származó Vsebgaja-törzs titkos receptúrájának még ennél is titkosabb…..szóval egyértelmű, hogy valami nagyon hatásos, modern kozmetikai vívmánnyal állunk szemben.

Csinálj Magadnak bőrradírt!

De mi van, ha mi csak egy szimpla bőrradírt szeretnénk? Legjobb lesz ha otthon, saját magunk készítünk bőrradírt, így pontosan tisztába leszünk az összetevőkkel, nem ébreszt majd bennünk kételyeket, hogy mi célt is szolgál az üzletekben kapható bőrradírok összetevői közt található Ceteareth-20 vagy Glyceryl Stearate SE. A legtöbb hozzávaló, amiket felhasználunk megtalálható egy átlagos háztartásban, így nem lesz túl nagy kihívás elkészíteni a bőrradírok egyikét sem. A legjobb, ha este lefekvés előtt vagy hétvégén radírozod le a bőröd, mivel mindenkinek a bőre más és más, tehát a bőrradírozás utáni bőrreakciók különbözőek. Heti egyszer használd valamelyiket az alábbi bőrradírok közül és ne lepődj meg ha a bőröd kipirosodik bőrradírozás után, illetve – érzékeny bőrűek esetében  – bőröd kissé érzékennyé válik. 

Bőrradír mitesszerek ellen, egyszerű mitesszereltávolítás

     1 evőkanál méz

     2 kiskanál só

     2 kiskanál szódabikarbóna

A fenti hozzávalókat összekevered egy kis tálkában, majd felviszed az arc mitesszeres részeire. A mitesszerek hatékonyabb eltávolításának érdekében körkörös “radírozó”mozdulatokkal kissé megdörzsölöd a mitesszerek tetejét. 5 perc eltelte után nedves törlőkendővel töröld le a teljes arcod.

Hidratáló bőrradír, a kiszáradt bőr ellen

     1 kiskanál olívaolaj

     1 kiskanál méz

     1 evőkanál kristálycukor

Keverd össze a mézet és az olívaolajat, majd tedd bele a kristálycukrot is. Körkörös mozdulatokkal vidd fel az arc azon részeire, ahol a bőröd igényli a hidratálást. Néhány perc után meleg vízzel mosd le a bőrödről a keveréket.

Nyugtató bőrradír a felhevült bőrre

     1 kiskanál olívaolaj

     1 kiskanál rozmaring

     1 kiskanál levendula

     2 kiskanál só

Az olívaolajba tedd bele a rozmaringot, a levendulát és a sót, majd a teljes arcfelületre kend fel körkörös mozdulatokkal a saját készítésű bőrnyugtató bőrradírt, pár perc eltelte után mosd le meleg vízzel.

Extra vérbőségfokozó bőrradír, a sápadt arc ellen

Mi lenne erre a legalkalmasabb, mint a kávé zacc?! A reggeli kávé illata éppoly kellemes, mint ennek a rögtönzött bőrradírnak az illata. Imádni fogod! Nemcsak az illata remek, hanem bőrradírozó hatása is kiváló. Használata egyszerű, vidd fel az arcodra a jól megszokott körkörös mozdulatokkal, majd mosd le meleg vízzel. Máris élettelibbé vált az arcod!

….és íme még egy háziszer a fehérebb fogakért!

Keverj 1 kiskanál szódabikarbónát a fogkrémedhez, így a fogaid fehérebbé válnak. Ezt hetente két alkalommal végezd el és meglátod a fogaid egyre fehérebbek lesznek!