A koenzim Q10 egyike a szervezet önmaga által előállított molekuláinak, amely fehérjékhez kapcsolódva aktív enzimeket hoz létre a szervezetben. Biztosítja a sejtek energiaellátását, a biokémiai folyamatok lezajlását a testen belül. Az életkor előrehaladtával egyre inkább csökken a szervezet Q10 koenzim termelése, 25-30 éves kor után ez a bőrfelületen is egyre látványosabbá válik.
Milyen élelmiszerben található Q10 koenzim?
Máj, szív – sertés, marha, csirke
Halak – makréla, szardínia, lazac, tonhal
Olajok – olívaolaj, szőlőmagolaj, napraforgóolaj
Magvak – földimogyoró, szezámmag, mandula, pisztácia
Zöldségek – brokkoli, karfiol, spenót, avokádó, petrezselyem
Gyümölcsök– narancs, eper, alma, grapefruit, feketeribizli
Milyen hatásai vannak a szervezetre a Q10 koenzimnek?
– a sejtek energiaellátását biztosítja, így a fizikai teljesítményt is fokozza
– antioxidáns hatása révén közömbösíti a káros szabad-gyököket
– kiválóan alkalmazható szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére, mivel csökkenti az oxidációs folyamatokat a vérben és javítja az érfalak működését
Milyen hatásai vannak a bőrre a Q10 koenzimnek?
– ránctalanító
– sejtregeneráló
– bőrfeszesítő
– bőrfiatalító
Mint fent említettük, a koenzim Q10, egy enzim mely a sejtek energetizálásában játszik fontos szerepet, azaz felgyorsítja a biokémiai folyamatokat a szervezetben. Mivel a szervezetben a termelődése 25-30 éves kor után lecsökken, érdemes pótolni kívülről és belülről egyaránt. Belsőleg étrendkiegészítők formájában pótolható, külső pótlásra a legalkalmasabb extraktok, szérumok formájában bevinni a bőrbe, így igen látványos eredményt érhetünk el, a bőr fesszessé, üdébbé válik, a ráncok kisimulnak. Természetesen szükség van ultrahangra is a Q10 bőrbe való beviteléhez, amelyről az alábbi linkre kattintva többet is megtudhatsz.
Hagyj üzenetet