A koenzim Q10 egyike a szervezet önmaga által előállított molekuláinak, amely fehérjékhez kapcsolódva aktív enzimeket hoz létre a szervezetben. Biztosítja a sejtek energiaellátását, a biokémiai folyamatok lezajlását a testen belül. Az életkor előrehaladtával egyre inkább csökken a szervezet Q10 koenzim termelése, 25-30 éves kor után ez a bőrfelületen is egyre látványosabbá válik.

Milyen élelmiszerben található Q10 koenzim?

Máj, szív – sertés, marha, csirke

Halak – makréla, szardínia, lazac, tonhal

Olajok – olívaolaj, szőlőmagolaj, napraforgóolaj

Magvak – földimogyoró, szezámmag, mandula, pisztácia

Zöldségek – brokkoli, karfiol, spenót, avokádó, petrezselyem

Gyümölcsök– narancs, eper, alma, grapefruit, feketeribizli

Milyen hatásai vannak a szervezetre a Q10 koenzimnek?

– a sejtek energiaellátását biztosítja, így a fizikai teljesítményt is fokozza

– antioxidáns hatása révén közömbösíti a káros szabad-gyököket

– kiválóan alkalmazható szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére, mivel csökkenti az oxidációs folyamatokat a vérben és javítja az érfalak működését

Milyen hatásai vannak a bőrre a Q10 koenzimnek?

– ránctalanító

– sejtregeneráló

– bőrfeszesítő

– bőrfiatalító

Mint fent említettük, a koenzim Q10, egy enzim mely a sejtek energetizálásában játszik fontos szerepet, azaz felgyorsítja a biokémiai folyamatokat a szervezetben. Mivel a szervezetben a termelődése 25-30 éves kor után lecsökken, érdemes pótolni kívülről és belülről egyaránt. Belsőleg étrendkiegészítők formájában pótolható, külső pótlásra a legalkalmasabb extraktok, szérumok formájában bevinni a bőrbe, így igen látványos eredményt érhetünk el, a bőr fesszessé, üdébbé válik, a ráncok kisimulnak. Természetesen szükség van ultrahangra is a Q10 bőrbe való beviteléhez, amelyről az alábbi linkre kattintva többet is megtudhatsz.

Ultrahangos arckezelés speciális hatóanyagokkal