Nincs annál rosszabb, mint amikor az idősebb családtagok jó tanácsokkal szeretnének ellátni a test- és az arcápolást illetően, úgy, hogy nem biztos, hogy szakértői a témának. Íme néhány tipp, Tőlünk Neked, ami biztosan segít, hogy szép és ápolt legyél!

A kevesebb több!

Fiatal korod egyik legnagyobb előnye, hogy természetesen szép vagy épp ezért ne csúfítsd el Magad sok sminkkel! A túzásba vitt smink viselése mindenkit öregít korosztálytól függetlenül, de a legkomikusabb, ha fiatal lányok idősebb nőnek sminkelik ki magukat. 20 éves korig bőven elegendő ha minden nap este és reggel letisztítod az arcod arclemosóval és ha nagyon pattanásos az arcod havi egyszer keress fel egy kozmetikust, aki kitisztítja az arcod és ha szükséges heti egyszer radírozd le az arcbőröd.

Pattanás? Irány a kozmetikus!

A legnagyobb hiba, amit elkövethetsz, hogy otthon elkezded kinyomkodni a pattanásaidat! Inkább bízd kozmetikus szakemberre a pattanásaid eltüntetését, különben pár év múlva a bőröd tele lesz hegekkel és foltokkal, amiket a későbbiekben nem biztos, hogy el lehet távolítani!

Zavar a szőrzeted? Gyantáztass!

Semmiképpen se állj neki otthon szőrteleníteni gyantával! A legjobb megoldás a szőrtelenítésre a gyantázás, mivel ettől kikopik a szőröd és elegendő havi egyszer leszedetni. Otthonra a borotva ajánlott vagy esetlegesen az epilátor, de ezektől megerősödik a szőröd és gyorsan visszanő.

Felejtds el az alapozót!

Ha pattanások jelennek meg az arcodon, az első gondolatod, fogadjunk, az hogy hova tetted az alapozód! Felejtsd el! Az alapozó használata várhat, ráérsz majd 30 évesen használni, mikor már nem leszel hamvas és üde bőrű. Az alapozó elfedi természetes szépségedet és a túlzásba vitt alapozás árt a bőrödnek, mivel gátolja a bőrlégzést és ezáltal pattanásaid száma nőni fog. Nem beszélve a vastag rétegben felkent alapozóról, ami minden csak nem természetes hatású. Érdemesebb inkább színezett hidratáló krémet vagy kevés púdert használnod alapozó helyett, így természetesebb hatást érhetsz el.

Száj vagy szem smink, a kettő együtt sok!

A szemed emeld ki fekete szemceruzával vagy szemhéjfestékkel, de a szádra elég ha kevés natúr színű szájfényt teszel, hanyagold a feltűnő színeket! A feltűnő és vonzó megjelenés így is biztosítva less, de vigyázz ne ess túlzásba, kerüld a vastag,fekete szemhéjtussal körbe kihúzott szemet és a piros ajkakat mert így egy bohóchoz fogsz hasonlítani!

Soha ne felejtsd el a fényvédő használatát!

A nap sugaraitól öregszik a leggyorsabban a bőr és hidd el a bőr védelme a tinédzserkor végefelé egyre fontosabbá válik, ezért nem lehet elég korán kezdeni a ráncok kialakulása elleni harcot! Mindegy, hogy esős, szeles, felhős az ég, az UV sugarak áthatolnak mindenen, a felhőkön és az autó ablakain keersztül is. Amennyiben már tinédzserkorban elkezded az UV szűrőt tartalmazó hidratáló krémek használatát a bőröd 50 vagy akár 60 éves korodban is szép lesz.

Ápold a körmeidet!

Legyen szó akár a kéz akár a láb körmeidről, mindig tartsd őket tisztán és vágd le azonos hosszúságúra! Nincs annál kiábrándítóbb, ha valakinek a lábkörme túl hosszú vagy töredezett a kezén a köröm, nem beszélve a lekopott körömlakkról! Ha úgy érzed, ez Neked nem megy és veszélyesnek tűnik a kezedben az olló vagy a körömlakkozás 5 percnél többet vesz igénybe, inkább bízd manikűrösre a kezed és pedikűrösre a lábkörmeid ápolását.

Túl zsíros a hajad?  Szórd be hintőporral!

A szőke hajra jó megoldás lehet, ha hintőporral szórod be a hajtöveidet, így nem kell minden nap hajat mosnod! Barna vagy fekete a hajszíned? Szerezz be száraz sampont! A drogériák és nagyobb áruházak polcain esetleg bioboltokban biztosan be tudod szerezni ezeket a szereket.

Ne feledd! A szépség belülről fakad! A legfontosabb, hogy kiegyensúlyozott és vidám legyél, mert így válsz a legvonzóbbá! Az ápolt és igényes külső hozzásegít, hogy az önbizalmad a helyére kerüljön és jobban érezd Magad a bőrödben!

Amennyiben kérdésed van a tinédzserkori arc– vagy testápolással kapcsolatban, fordulj hozzám bizalommal!  Sándor Orsolya – 06 /30 999 10 44