Az érzékeny arcbőr ápolása igen nagy körültekintést és óvatosságot igényel. Mit értünk körültekintés alatt? A káros külső hatásoktól védeni kell a bőrt, biztosítani kell, hogy az arcbőr minél kevésbé legyen kitéve irritációnak és a használt kozmetikumok kíméljék az arcbőrt és emellett intenzíven hidratálják.

Az érzékeny bőr jellemzői

– sima tapintású

– apró pórusú

– könnyen kipirosodó

– esetenként száraz hámlás tapasztalható

– idő előtt ráncosodik

– a külső ( meleg, hideg) illetve belső (alkoholfogyasztás, stressz) hatásokra intenzíven reagál

Az érzékeny bőr esetében a legfontosabb teendő, hogy fény derítsünk arra, mi okozza az erős reakciókat (pirosodás, viszketés, duzzanat) az arcbőrön. A leggyakoribb okok között szerepel a nem megfelelő sminkszerek használata, a fűszeres ételek fogyasztása, bizonyos vegyi anyagokkal való érintkezés. Az illatanyagoknak és a tartósítószereknek kiemelt helyük van a leginkább bőrirritáló anyagok listáján. A viszketéstől a durvább kiütéseken át, a szárazon hámló bőrig a bőrtünetek palettája igen széles.

Az érzékeny bőrű emberek – nők és férfiak egyaránt – száma egyre jobban növekszik, melynek fő oka a modern életvitel hatásai. A stressz, a kevés mozgás, a klímaváltozás mind hozzájárul, hogy a mai emberek bőre egyre érzékenyebbé válik. Ezen okok miatt az érzékeny bőr ápolásánál a legfontosabb, a hogy a bőr fiziológiai egyensúlya helyreálljon és a bőr regenerálódása felgyorsuljon.  Ebben segítségünkre lehet a Q10 és az E-vitamin tartalmú professzionális kozmetikumok használata. A rendszeres ultrahangos arckezelés is elengedhetetlen az érzékeny bőr regenerálásakor, mivel így a hatóanyagok a bőr mélyére jutnak és mivel itt fejtik ki hatásukat,tartósabb eredményt érünk el vele.

Több információ az ultrahangos arckezelésről KATTINTS IDE

Az érzékeny bőr bár hajlamos a gyors kiszáradásra, mégis pattanások jelenhetnek meg a bőrfelületen, de ez ne tévesszen meg senkit, attól függetlenül, hogy a bőr felülete száraz, nem beszélhetünk kifejezetten dehidratált bőrről! A faggyú ugyan védőréteget képez a bőrön, de amennyiben ez csökken, a bőr kevésbé lesz ellenálló a külső hatásokkal szemben, épp ezért olyan termékeket kell használni, melyek visszaállítják a bőr lipoidtartalmát, ezáltal ez pajzsként működik a bőrön, de mindeközben nem irritálja a bőrt. Igyekezni kell a szem és a száj körüli bőrfelületeket ápolni, különösen előtérbe helyezni a ránctalanítást, mivel ezeken a területeken a legvékonyabb és a legszárazabb a bőr.

Az érzékeny bőrrel kapcsolatos, esetlegesen felmerülő kérdéseiddel fordulj hozzám bizalommal!

Jelentkezz be érzékeny bőrre való arckezelésre Kedvenc Kozmetikusomhoz!

Időpontfoglalás– 06 / 30 999 10 44