A tartós sminktetoválás és az arctetoválás közötti legfőbb különbség, a tetováló festék bőrbe való jutattásának mélysége, azaz míg az arctetováláskor a festéket az irha réteg, illetve a bőraljáig juttatjuk be, ezzel biztosítva az élethosszig tartó megmaradást, addig a sminktetoválás esetében a festék csak a hámréteg legalsó sejtsoráig, azaz a bazális rétegig jut be, ezáltal a sminktetoválás 2-5 évig marad meg a bőrben.

Miért jó a sminktetoválás?

Amennyiben a kevesebb több elve érvényesül, a végeredmény igazán igényes és szép. Fontos, hogy tisztában legyünk adottságainkkal, hosszabb távon gondolkodjunk mikor kiválasztjuk a színt és a fazont. A sminktetoválás másik előnye, hogy korrigálhatjuk vele, az arcon lévő esetleges szépséghibákat. Vonatkoztassunk el az épp aktuális trendek diktálta divattól, melyek igen távol álltak a természetes és diszkrét kinézettől (pl. “Kleopátra szem”, “csokis száj” stb.) és kizárólag az egyéni adottságainkat tartsuk szem előtt!

Hogyan válasszuk ki a megfelelő színt?

Mivel lehetséges, hogy színelméleti tudásunk nem teljes, érdemes a tenyéren megnézni milyen a bőr alaptónusa. A tenyéren a bőr kifeszíthető és így láthatóvá válik, hogy a bőr sárgás, vöröses vagy kékes árnyalatú. A bőr alaptónusa befolyásolja a bevitt pigment (szín) reakcióját, azaz ha nem megfelelően választjuk meg a tetoválandó színt idővel az eredetileg barnára tetovált szemöldök vörös színben fog pompázni, illetve a piros szájkontúr lilává válik.

Hogyan lesz természetes hatású a sminktetoválás?

A legfontosabb, hogy szakképzett, ízléssel megáldott, szimpatikus sminktetováló szakemberrel végeztessük a tetoválást, egyéni adottságainkat figyelembe véve válasszuk ki a tetoválandó színt, mielőtt tetováltatunk rajzoltassuk be a kívánt formát és a színt, ne essünk túlzásokba és tartsuk szem előtt, hogy a sminktetoválás leginkább a kisebb szépészeti korrekciók javítására szolgál!

További információkért hívd!

Sándor Orsolya kozmetikus szakoktató, tetováló szakember – 06 / 30 999 10 44