Mielőtt kozmetikai tetoválást készíttetünk érdemes alaposan tájékozódnunk a sminktetoválás folyamatával kapcsolatban, a sminktetoválás elő- és utóápolását illetően, illetve a kozmetikai tartós tetoválás javallatairól és ellenjavallatairól.

Mennyire fáj a sminktetoválás?

A kérdés, mely általában mindenkit foglalkoztat, hogy mennyire fájdalmas a sminktetoválás. A szemöldöktetoválás (a megfelelő érzéstelenítők alkalmazása esetén) a szemöldökszálak csipesszel való eltávolításához hasonló érzéssel jár. Van akinek érzékenyebb ez a terület, de a mai modern érzéstelenítőkkel rendkívül jól csökkenthető a fájdalom. A szemhéj kontúr illetve a szempillasűrítés, inkább kellemetlen , mint fáj, mivel a vérsavót és a felesleges tetováló festéket folyamatosan el kell távolítani, törölgetni kell és ez okozza a kellemetlen érzést. A száj staírozása és a szájkontúr tetoválás a legfájdalmasabb talán mindközül, mivel a száj környéke tele van érzőideg végződéssel, ezért a száj környékét intenzívebben is kell érzésteleníteni. Minőségi tetováló géppel végezve a sminktetoválás abszolút kibírható, korszerű érzéstelenítőket használva pedig van, akinek csak kellemetlen érzéssel párosul a tetoválás.

Szemöldöktetoválás esetében mi történik a szemöldökszőrrel?

Mivel a természetes megjelenés a fő cél, a szemöldökszálakhoz nem nyúlunk, NEM borotváljuk le! Alásatírozva vagy szálazva pótoljuk a hiányos szőrszálakat. Sokan azért is választják a tetoválást mivel a sok szemöldökszedésnek köszönhetően már jelentősen megkopott vagy természetes állapotában is nagyon hiányos.

A szempillasűrítés miben különbözik a szemkontúr tetoválástól?

A szempillasűrítés mindenkinek jól áll és mindenkinek igen előnyös, mivel kiemeli a tekintetet és hangsúlyossá teszi a szemet. A szempillák sötétebbnek és sűrűbbnek tűnnek. A tetoválógéppel  a szempillák közé visszük be a festéket, a szempillák fölé nem tetoválunk, tehát a tetoválás abszolút természetesnek hat, mivel csak ha nyitva van a szem akkor látszik. A szem kontúrvonalának tetoválása ellenben zárt szem esetében is látszik, régebben divatosnak számított, ha ún. “cicafark”, a szem kontúrvonalának meghosszabbítása is be lett tetoválva a bőrbe, ettől “cicásabb” megjelenése lett a szemnek.

Hogyan legyen természetes a száj megjelenése?

Legfontosabb, hogy kerüljük a “csokis száj” hatást. Semmiképpen sem szabad, hogy eltérjen a tetovált szín a természetes szájszíntől. Kizárólag satírozzuk, így pótoljuk a száj formáját és a hiányzó pigmentet. Akinek gyakran megjelenik a herpesz a száján érdemes a tetoválás megkezdése előtt pár nappal elkezdeni a herpesz elleni gyógyszert, amit orvos írhat fel. Amennnyiben nem volt még soha herpeszed, NEM kell szedni semmit.

Mit kerüljünk tetoválás előtt?

Kerüljük a kozmetikai kezeléseket, a tetoválás előtt 1 nappal a szoláriumot, a napozást (a bőr érzékennyé válhat a túlzásba vitt UV-sugárzás miatt), herpesz esetén gyógyszer szedése kötelező.

Hogyan kezeljük a tetovált bőrfelületet?

Nagyon fontos, hogy nem szabad kaparni, vakarni, nyomkodni a tetovált részt, amíg a var le nem esik a bőrelületről. Ajánlott utókezelő krémmel kezelni a sminktetoválást, ezt a kozmetikus biztosítja Számodra.

Mennyi időt vesz igénybe a sminktetoválás?

A szemöldök tetoválás általában 1-1,5 órát, a szempillasűrítés 30-40 percet, a szemkontúr tetoválás kb. 1 órát, a szájtetooválás 1,5-2 órát vesz igénybe.

Ha felmerülnek további kérdéseid a  sminktetoválással kapcsolatban fordulj Hozzánk bizalommal emailben vagy telefonon!

 Kedvenc Kozmetikusom

06/30 999 10 44   intimgyanta@gmail.com