A narancsbőrkezelés valójában a cellulitkezelés más néven. A narancsbőr igazából a zsír- és salakanyagok lerakódása a bőr mélyebb rétegeiben, mely a tükörbe nézve intenzív fényhatás mellett nem túl esztétikus, nem beszélve a napon jól látható “narancsbőr-párnácskák” sokkoló látványáról. Leggyakrabban a comb, a fenék, a has illetve a felkar területét érinti, ezeken a testfelületeken a bőrfelszín göröngyössé válik. A nők nagy részét érinti ez az probléma, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne megszüntetni illetve látványosan kezelni. A megfelelő étkezés-mozgás-vákuumos-testkezelés-vízfogyasztás kombinációjával teljes siker érhető el.

Milyen lépéseket kell tenni a narancsbőr sikeres kezelésének érdekében?

1. lépés

Az egészséges étkezés nagy mértékben hozzájárulhat a narancsbőr megszüntetéséhez, ehhez fontos, hogy az ételek, melyeket efogyasztunk sok gyümölcsöt és zöldséget tartalmazzanak, tehát egy étkezés álljon 1/3 rész hús 2/3 rész zöldségből, majd falatozzunk egy-egy gyümölcsöt. Érdemes emellett teljes kiőrlésű ételeket fogyasztani vagy barna rizst, mivel  a vércukorszintet nem emelik viszont tele vannak a szervezet számára szükséges vitaminokkal. Részesítsd előnybe a fehérjeforrásokat, mint pl. csirke, pulyka, tojás, hal. Főzéshez, sütéshez használjunk  olívaolajat, salátákra akár szezámolajat.

2. lépés

Az elegendő szénsavmentes víz vagy zöldtea elfogyasztása szintén fontos, mivel ezek felgyorsítják a méreganyagok kiürülését a szervezetből. Kerüljük a szénsavas üdítőket, a cukrozott italokat és az alkoholt, mivel ez mind elősegíti a narancsbőr kialakulását.

3. lépés

Illesszük be a mindennapjainkba a kardioedzést! A zsírégetés mellett igen hatékony a narancsbőr eltüntetésének folyamatában, mivel az anyagcsere jelentősen felgyorsul, a felesleges kilók gyorsabban leolvadnak, a bőrfelszín is simábbá válik. A futás, úszás, kerékpározás vagy az ellipszis tréneren történő edzés a legjobb választás, ha kardió edzést szeretnénk végezni.  

4. lépés

Amennyiben az egészséges életmódot nagyjából elsajátítottuk, jöhet némi külső segítség! A vákuumkezelés a legjobb választás narancsbőr ellen, mivel a bőr alatt felgyülemlett salakanyagok által képződő egyenetlen bőrfelületet kisimítja, a combok, a has és a felkar cm-ben mérhető csökkenését eredményezi.

Jelentkezz be narancsbőrkezelésre Kedvenc Kozmetikusomhoz!

 Bejelentkezés – 06/30 999 10 44