Legyen szó akár kozmetikai szalonban végzett gyantázásról, akár otthoni gyantaszettel való szőrtelenítésről, mindegyik okozhat bőrkárosodást, amennyiben a gyantázást végző személy tudása nem elegendő a művelet elvégzéséhez. Az egyik legtöbb tapasztalatot igénylő gyantázási folyamat a patronos gyantával történő szőrtelenítés, mivel ebben az esetben a legkisebb hiba is igen látványos sérüléseket produkálhat. Sokak számára ismerős lehet a szőrbenövés, a szőrtüszőgyulladás vagy az enyhébb hámsérüléstől kezdve a véraláfutáson keresztül, a hiányos hámréteg kialakulása. Ezeket a sérüléseket mind okozhatja a drogériákban, boltokban kapható nem megfelelő minőségű gyantaszettek használata illetve a “hozzánemértés” együttese. Egyrészt a professzionális termékek minőségét a nagyközönség számára is elérhető termékek minősége sosem fogja elérni (épp ezért drágább a professzionális termék), másrészt amit a kozmetikusok évekig tanulnak illetve gyakorolnak – gondolok itt többek közt a gyantázási technikákra – nem sajátíthatóak el pár óra alatt illetve otthoni körülmények közt, hirtelen nekikezdve, saját magunknak gyantázva akár a lábat, a hónaljat vagy az intim részt nem feltétlenül fogunk sikerrel járni és bőrsérülések nélkül megúszni a szőrtelenítési folyamatot.

Nagyon fontos, hogy képzett kozmetikus szakember professzionális anyagokkal végezze a patronos gyantával való szőrtelenítést. Szőrtelenítés esetén a profi kozmetikus nem alkalmazza a patronos gyantát semmilyen lágy bőrfelületre, kizárólag a láb, a kar, a hát esetleg férfiak esetében a mellkas és a has területét szőrteleníti patronos gyanta segítségével. A lágy bőrfelületekre (arc, hónalj, fazon vagy teljes bikini illetve nők esetében a mellkas és a has felülete) hagyományos  vagy cukorgyantát alkalmaz.

Milyen sérülésekkel járhat a patronos gyantázás és hogyan tudjuk megelőzni a sérülések kialakulásukat?

Szőrbenövés

A gyantacsík nem megfelelő szögben való eltávolítása bőrfelületről szőrbenövéseket okoz, mely a gyantázást követően kb. 3-4 hét múlva válnak láthatóvá. A legfontosabb a gyantázás szabályait betartani, így lehet legkönnyebben megelőzni a szőrbenövések kialakulását!

Szőrtüszőgyulladás

A szőrtüszőgyulladások leggyakrabban a nem megfelelően végzett gyantázás illetve bakteriális fertőzés vagy irritáció hatására alakul ki a bőrben. A bőrfelület érzékennyé és pirossá válik, gyulladt göbök láthatóak rajta. Elsősorban végezzük az előírt szabályok szerint a gyantázást és gyantázást követően mindig fertőtlenítsük le a gyantázott bőrfelületet!

Véraláfutás

A patronos gyantával végzett szőrtelenítéskor a bőrfelületre a gyanta rátapad és amennyiben nem sikerül egy rántással eltávolítani a gyantapapírral a gyantacsíkot, több mint valószínű, hogy véraláfutás lesz az eredménye. A bőrfelszín lilás színűvé válik, tapintása fájdalmas. Fontos, hogy ne rángassuk a gyantapapírt, hanem egy könnyed, de határozott mozdulattal távolítsuk el a bőrről!

Jó tanács: A gyantázást bízd inkább kozmetikus szakemberre, így elkerülheted a gyantázással járó veszélyeket!

Biztonságos gyantázás professzionális anyagokkal képzett kozmetikusok által

Kérj időpontot Kedvenc Kozmetikusomnál!

 Időpontfoglalás – 06/30 999 10 44