Legyen szó akár napozásról, akár szoláriumozásról az UV sugarak hatással vannak a bőrre és nem megfelelő védekezés esetén károsíthatják a bőrt.  Amellett, hogy úgy érzed a napfényfürdőzés jót tesz a bőrödnek, fontos, hogy a megfelelő bőrápolási termékeket és kozmetikumokat használd, így tudod biztosítani a tartós barnaságot és a puha tapintású bőrfelületet. Mindig vegyük figyelembe a helyes napozás és a szoláriumozásra vonatkozó tanácsokat és szabályokat!

Vízfogyasztás. Napfürdő után fogyasszunk minél több szénsavmentes ásványvizet, mivel a napozás dehidratálja a bőrt, azaz vizet von el a szervezettől (izzadás), így a bőr kiszárad, húzódik, száraz tapintásúvá válik.

Táplálás. A bőrt érdemes táplálni napozás után. Jó minőségű testápolóval vagy napozás utáni bőrápoló krémmel kenjük be a bőrt, ami segít megnyugattni és regenerálni a napégette bőrfelületet. A testápolóval bekent és hidratált bőr egészségesebbnek és ragyogóbbnak tűnik.

Mértékletesség. Napozás és szoláriumozás után egyaránt hagyjuk a bőrünket regenerálódni. 2 alkalom között teljen el minimum 2-3 nap. A gyakori napfürdőzés károsíthatja a bőrt, bőrelváltozásokat okozhat és növeli a bőrrák kockázatát.

Barnító krém. Amennyiben van már egy alap barnás szín a bőrünkön, érdemes rákenni egy barnító krémet. A barnító krémek által sötétebbnek fog hatni a bőr színe és tartósabbá válik a barnaság káros UV sugárzás nélkül. Fontos, hogy mielőtt felkenjük a bőrre az önbarnító krémet, radírozzuk le az egész bőrfelületet testradír segítségével! Ha túl sokat kentél fel az önbarnítóból, szőrtelenítő krémmel tudod eltávolítani, így hihetőbbé válik, hogy a napon barnultál!

Amennyiben kérdésed van a napozás utáni bőrápolással kapcsolatban hívj bizalommal a 06/30 999 10 44-es mobilszámon vagy írj emailt az intimgyanta@gmail.com email címre!