A cukorgyanta cukor tartalmú pasztával való gyantázást, szőrtelenítést jelent.  A cukorpasztával való szőrtelenítés egy ősi eljárás, mely a 21. században éli reneszánszát. Abszolút természetes összetevőkből áll, általában cukor, rózsavíz vagy sima víz, méz illetve citromlé alkotja ezt a keveréket. A testen és az arcon lévő szőrzet eltávolítására egyaránt alkalmas.

Mi a különbség a hagyományos gyanta és a cukorgyanta között?

A hagyományos gyanta alapvető alkotóeleme a fenyőviasz, a cukorgyanta alapösszetevője a cukor vagy a méz. A hagyományos gyantát a szőrnövéssel megegyező irányban kenjük fel, a cukorgyantát a szőrnövés irányával ellentétesen. A cukorgyantát testhőmérséklet közeli hőfokon is fel lehet vinni a bőrre, a hagyományos gyantát kissé melegebben célszerűbb felvinni a szőrteleníteni kívánt bőrfelületre. A hagyományos gyanta, bőrradírként is funkcionál, mivel gyantázás közben a bőr felső elhalt hámsejtjeit is eltávolítjuk ekkor. A cukorgyantába a szőrön kívül semmi más nem tapad meg, így ez a fajta gyanta csak a szőrzetet távolítja el. A bőrön esetlegesen megtapadó cukorgyantát vízzel lehet eltávolítani, a hagyományos gyantát benzin segítségével.  A cukorpaszta használata 5-10 mm hosszú szőrre ajánlott, de nem minden esetben elegendő ez a hossz. A hagyományos gyanta esetében ajánlott a 10mm hossz, így biztosan eltávolíthatóak a nem kívánt szőrszálak. A cukorgyanta felkenését megelőzően fontos, hogy hintőporral szórjuk be a szőrteleníteni kívánt bőrfelületet, a hagyományos gyanta használatakor ez nem szükséges. Mindkét gyanta esetében az eredmény 4-6 hétig tartós marad, professzionális alkalmazás esetén szőrbenövés és szőrtüszőgyulladás nélkül lehet eltávolítani a szőrt, a test bármely területéről, tehát a végeredmény tökéletes lesz.

A cukorgyanta előnyei

– természetes összetevők

– rövid szőr eltávolítása

– testhőmérséklet közeli használat

– a rendszeres gyantáztatás során – legyen szó bármilyen gyantáról –  a szőr megritkul, majd idővel eltűnik

Ellenjavallatok

– lázas állapot

– napégette bőrfelület

– szövetszaporulat ( szemölcsös anyajegy, szemölcs)

A gyantázás a legjobb megoldás a szőr eltávolítására, mivel tartós és gyors eredményt lehet elérni. A testfelület 4-6 hétig szőrtelen marad, simává és puhává válik a bőrfelület. Kizárólag kozmetikus segítségével végeztessük a gyantázást, mivel az otthoni szőrtelenítés súlyos problémák (bevérzés, benőtt szőr, szőrtüszőgyulladás, vérzés stb.) kialakulásához vezethet!

Professzionális gyantázás cukor- illetve hagyományos gyantával Kedvenc Kozmetikusomnál! Jelentkezz be most gyantázásra! 06/ 30 999 10 44