A dekoltázson jelentkező pattanások eltüntetése sokak számára okoz fejtörést. Kialakulásukat nagymértékben befolyásolja az izzadás, a szűk műszálas ruhák viselése ugyanis a dekoltázson bőrünk sokkal vékonyabb és érzékenyebb mint más testtájékon, ezáltal kezelése és tisztántartása is sokkal nehezebb feladatnak bizonyul a mindennapok során. A pattanás (akné) kialakulását, a faggyúmirigy fokozott működése, illetve a hormonális egyensúly megváltozása, az androgén (férfi hormon) szintjének emelkedése idézi elő.

A pattanások kialakulását befolyásoló tényezők

– hormonális eltérés

– menstruációs ciklus

– fogamzásgátló tabletták

– stressz

– helytelen táplálkozás

– öröklött tényezők

Tippek a mellkason jelentkező pattanások megelőzésére

Hintőpor.Próbáljuk meg az érintett testtájon a bőrt szárazon tartani, melynek elengedhetetlen kelléke a hintőpor használata.

Természetes hatóanyag tartalmú készítmények.Fürdés során ne használjunk olajos tusfürdőket, ugyanis azok eltömíthetik a pólusokat a mellkason, illetve a mell alatti részen. Kizárólag természetes összetevőket tartalmazó készítményeket vásároljunk.

Pamut melltartó.Melltartó vásárlásánál törekedjünk arra, hogy kizárólag pamut melltartót vegyünk, viseljünk. Éjszakára ne viseljünk melltartót, biztosítva ezzel bőrünk számára a megfelelő bőrlégzést.

Hidratálás.Hidratáljuk bőrünket mindennap a mellkason, illetve a mell alatti részen. A hidratáláshoz használjunk illat- és színezékmentes hidratáló krémet.

Testradír.Hetente egy alkalommal használjunk testradírt, amely segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, valamint kitisztítja a pórusokat. Radírozás után gondoskodjunk bőrünk bőrtípusnak megfelelő hidratálásáról.

Hasznos tanácsok a mindennapokra

– Kerüljük a szappan használatát az érintett területen!

– Kizárólag természetes összetevőket tartalmazó készítményeket alkalmazzunk, melyek illat- és színezékmentesek, kerüljük a kőolajszármazékokat tartalmazó kozmetikumokat!

– Cseréljünk mindennap melltartót, ezzel elkerülve a különböző fertőzések által okozott pattanások kialakulását!

– Fürdés után alaposan radírozzuk át az érintett bőrfelületet hetente egy alkalommal, máskor használjunk fürdőszivacsot, ami elősegíti a mell alatti rész illetve a mellkas megfelelő tisztántartását!

– Csak pamut melltartót viseljünk!