A “narancsbőr” kifejezéssel, szaknyelven a cellulittal, számtalanszor találkozhatunk az interneten és az írott sajtóban is, de sokszor összekeverik a cellulitisz kifejezéssel, amely egy baktérium okozta akut gyulladás, mely a bőr mélyebb rétegeiben alakul ki. A cellulit szó a bőr irharétegében lerakódott méreg- és salakanyag lerakódását foglalja magába, jellemzője az egyenetlen bőrfelület a combon, hason és a deréktájon, kinézetre a narancs héjához hasonlít.

Mi idézheti elő a narancsbőrt?

Sokan bizonyára úgy gondolják, hogy a narancsbőr a túlsúllyal rendelkező emberek egyik fő problémája.  Érdemes azonban tudni, hogy nemcsak a túlsúlyos embereket érinti ez a problémakör.  A nők körében sokkal elterjedtebb jelenség, mint a férfiakéban, melyet az ösztrogén – a női nemi hormon – jelenléte idéz elő.

Befolyásoló tényezők

– genetikai tényező

– helytelen táplálkozás

– dohányzás

– kevés folyadékfogyasztás

– mozgásszegény életmód

– hormonális problémák

– stressz

A narancsbőr kezelése

ü  Vákuumkezelés – a narancsbőrkezelés egyik legjobb és leghatásosabb módszere, mellyel a vérkeringés fokozása mellett a zsírsejtek lebontása is felgyorsul, valamint a méreganyagok kiválasztódása is intenzívebbé válik.

Jelentkezz be narancsbőr elleni vákuumkezelésre Kedvenc Kozmetikusomhoz!

Időpontfoglalás – 06/30 999 10 44

ü  Infraszauna – a magas hőfok elősegíti a méreganyagok távozását a szervezetünkből, mivel növeli a testhőmérsékletet és fokozza a vérkeringést. A helyes táplálkozás és az elegendő folyadékfogyasztás kiegészítő kezeléseként az infraszaunázás 2 naponta ajánlott.

ü  Narancsbőr elleni krémek – a narancsbőr kezelésére számos külsőleg alkalmazható krém kapható. Ezek a készítmények összetételüket tekintve vérbőségfokozóak, tehát serkentik a bőrben a véráramlást, csökkentve ezáltal a zsírlerakódást. A krémek hatóanyagai pl.a koffein, a cickafark, a fahéj vagy a csalán.

ü  Rendszeres testmozgás és elegendő vízfogyasztás – mindkettő elengedhetetlen feltétele a narancsbőr kezelésének!