A fahéj jótékony hatásait nemcsak ízlelőbimbóink kényeztetésekor, a narancsbőr elleni küzdelem során és kozmetikai testkezelések kapcsán tapasztalhatjuk, de kiemelkedő szerepet tölt be az arcápolás terén is. A fahéj akár összerágva, akár illóolaj formájában jótékonyan hat a bőrre, ugyanis mindamellett, hogy vérbőségfokozó, táplálja a száraz bőrt. A legcélszerűbb valamilyen olajhoz, esetleg mézhez keverni, mivel így jobban érvényesülnek a fahéj bőrre gyakorolt jótékony hatásai. Hatékonyan kezelhető általa az aknés, pattanásos bőr, az ekcéma illetve a viszkető fejbőr egyaránt.

Nézzük hogyan lehet kihasználni a fahéj jótékony hatásait!

Tápláló fahéjas pakolás száraz bőrre

– fahéj

– olívaolaj

Az őrölt fahéjat keverjük össze egy evőkanál olívaolajjal, majd vigyük fel az arcbőrre, ügyelve arra, hogy a szembe ne kerüljön. A 10-15 perces hatóidő letelte után alaposan mossuk le.

Tápláló fahéjas pakolás fejbőr viszketés ellen

 – fahéj

– méz

– olívaolaj

Keverjünk össze 1 evőkanál őrölt fahéjat 1 evőkanál mézzel valamint ¼ csésze előmelegített olívaolajjal, majs erősen masszírozzuk a fejbőrbe. 15 perc letelte után mossuk le és a szokásos módon mossunk hajat. Ne ijedj meg, ha bizsergő érzést tapasztalsz, ez azt jelenti, hogy a fahéj kifejti vérbőségfokozó hatását és emellett visszaállítja a fejbőr oxigén ellátást.

Ekcémakezelő fahéjas pakolás

– fahéj

– méz

A házilag elkészíthető ekcémakezelő pakoláshoz szükség van 1 evőkanál őrölt fahéjra illetve 1 evőkanál mézre. A mézet és a fahéjat keverd össze, majd vékonyan vidd fel az ekcémás bőrfelületre. Ez a pakolás arcra nem alkalmazható, kizárólag a test többi részén alkalmazzuk és mindig végezzünk bőrpróbát egy kisebb bőrfelületen, amennyiben allergiás reakciót tapasztalsz azonnal mosd le!

Fahéjas arcpakolás pattanásos bőrre

– méz

– fahéj

A fahéj segít eltüntetni a pattanásokat, megelőzi kialakulásukat illetve növeli a vérbőséget, ezáltal a bőrfelszín oxigén ellátása javul. 3 evőkanál mézet őrölt fahéjjal és kenjük fel vékonyan az arcbőrre, majd hagyjuk hatni 20 percig, ezután langyos vízzel mossuk le. Heti egyszer használva jelentősen csökkennek a pattanások az arcbőrön.