Hogyan történhet az arc szőrzetének eltávolítása? A arc szőrtelenítésének több módja is van. A legideálisabb megoldás kiválasztása érdekében nézzük melyek az arcszőrzet eltávolításának leghatékonyabb módszerei!

Borotválás

Amennyiben nem hímneműnek születtél, hanyagold ezt a fajta szőrtelenítési módszert! Ugyan az arcszőrzetet gyorsan eltávolítja, de a szőr másnap – hosszabb alkalmazás esetén 18-24 óra múlva – visszanő és kézzel végig simítva szúrós érzést kelt., tehát nem szerencsés választás az arcszőrzet eltávolítására.

Szőrtelenítő krém

A szőrtelenítő krém a borotválással egyetemben a szőrt nem a gyökerétől távolítja el, csupán a bőrfelület feletti részt, nem eredményez szúrós szálakat, de néhány nap múlva a szőr ismét feltűnik a bőrfelületen. A krém tartalmaz kemikáliákat, melyek irritalhatják a bőrt és égő, csipő érzést válhatnak ki. Inkább nézzünk valami jobb megoldás után!

Gyantázás 

A legelterjedtebb és a legjobb megoldás a testszőrzet és emellett az arcszőrzet eltávolítására is. Gyors és hatékony megoldás a szőrtelenítésre, a szőrzet 4-6 hét múlva nő vissza és sokkal puhább, ritkább szőrszálak jelennek meg gyantázás után. A gyanta választék igen széles, a lényeg, hogy a gyanta minősége és a szőrtelenítési technika professzionális legyen. Az arcbőr érzékenysége egyénileg változó, ezért mielőtt nekikezdenénk az arcbőr gyantázásának, előtte felmérjük, hogy megfelelő megoldás-e az egyénnek a szőr eltávolítására. Ezáltal elkerülhetjük az esetleges nem kívánatos mellékhatásokat pl. szőrtüszőgyulladás.

Jelentkezz be professzionális arcszőrzet eltávolításra Kedvenc Kozmetikusomhoz!

Időpontfoglalás – 06309991044

Csipeszelés

Igen pepecselős módszer az arcszőrzet eltávolítására, de ha néhány megerősödött szálat szeretnénk kiszedni az állrészről akkor célravezető megoldás. Óvatosan, de határozottan szálanként távolítsuk el a szőrt és figyeljünk, hogy ne törjük bele a bőrbe a szálakat.

Léteznek még egyéb eljárások (lézer, elektrolízis) az arcszőrzet eltávolítására, de a fent említett módszerek a legelterjedtebb eljárások a világon.