Az akné (pattanás) kialakulásának oka a faggyúmirigyek kivezető csöveinek gennyes gyulladása, melyeknek gyógyulása hegek megjelenésével járhat.

Mit jelent a heg kifejezés?

A heg (latin nevén cicatrix) másodlagos elemi bőrelváltozás, mely a bőr irha rétegét roncsoló hatás következménye.  A heg lehet sima felszínű, azaz a bőr felszínével megegyező vagy a bőr felszínétől mélyebb, esetleg magasabb attól függően, hogy milyen folyamat következményeként jön létre, de a heg megjelenését befolyásolja az egyén gyógyulási hajlama.

A heg fajtái

Atrófiás heg – felszíne mélyebb fekvésű, mint az ép bőrfelület

Hipertrófiás heg – a heg felszíne enyhén kiemelkedik a bőrből

Keloidos heg – a heg felszíne a bőrből kiemelkedik, hegdaganat jön létre

Az akne heg kezelése

A pattanás (akne) elmúlása után lehetséges, hogy a hegek spontán gyógyulnak, elhalványodnak és ellaposodnak, de nem biztosított a tökéletes regenerálódás. Szerencsére ma már létezik erre megoldás, mégpedig a mélyhámlasztás. A GIGI gyümölcssavas mélyhámlasztás.

Mire jó a bőrhámlasztás?

A bőr hámrétegében – ez a bőr legfelső rétege – elhalt hámsejtek vannak, melyek időszakosan távoznak és új hámsejtek képződnek helyettük. Ez a hámlás folyamata, mely a bőr természetes megújulását jelenti. A gyümölcssavas vagy AHA-savas bőrhámlasztás, mely egy mélyhámlasztó kúra, felgyorsítja a folyamatot és látványos eredményt idéz elő. A mélyhámlasztás megoldást jelent a fakó, sápadt, ráncos illetve aknés, szeborreás bőr kezelésére.

A GIGI AHA kezelése biztonságos hámlasztó kezelést tesz lehetővé, hatásossága a szinergizmusra és a pH-kiegyenlítésre épül.  Eltávolítja az elhalt felületi hámsejteket és elősegíti a rugalmas rostok képződését, a bőr regenerálódását, serkenti a sejtosztódást.

A gyümölcssavas kezelést kúraszerűen alkalmazzuk, általában 6-8 alkalom elengendő a sikeres arckezeléshez. Szembetűnő bőrfiatalító és  ránctalanító hatása mellett, alkalmas a pigmentfoltok halványítására is, melyet az otthoni használatra ajánlott whitening (halványító) krém segítségével elősegíthető.

 Milyen esetben javasolt a GIGI Glycopure AHA mélyhámlasztó kezelés?

– bőrfeszesítés

– tág pórusok összehúzása

– puhább, simább és rugalmasabb bőr elérése

– finom ráncok korrigálása

– hegek elsimítása

– bőr tónusának fokozása

– bőr regenerálása, új bőrfelület létrehozása

– napfény okozta bőrkárosodások kezelése

Tudj meg többet a gyümölcssavas mélyhámlasztó kezelés menetéről!

Amennyiben kérdésed van a hámlasztással kapcsolatban hívj bizalommal!

Sándor Orsolya – 06/30 999 10 44