Benőtt szőrökről akkor beszélünk, ha a szőrtelenítést követően a bőr alá nőnek a szőrszálak. A leggyakoribb oka a szőr benövésének az epilálás illetve a borotválás, de kiváltó ok lehet még a szőrtelenítő krémek vagy az otthon végzett gyantázás is. Súlyosabb esetben a bőr alá nőtt szőr duzzanatot okozhat és idővel fájdalmassá válhat. A göndör szőr illetve a nagyon száraz bőr is elősegítheti a szőr benövését.

Hogyan kezeljük a lábon benőtt szőröket?

Tisztítás. A lábon lévő területet, ahol a benőtt szőrök találhatóak letisztítjuk kozmetikai lemosó segítségével, annak érdekében, hogy szennyeződésmentes bőrfelületet kezeljünk a továbbiakban.

Radírozás. A bőrről testradír segítségével eltávolítjuk az esetleges elhalt hámsejteket, így a felesleges bőrréteg eltávozik, közelebb kerülnek a szőrszálak a bőrfelszínhez és kényelmesebben tudjuk mi is eltávolítani. Körkörös mozdulatokkal végezzük, így hatékonyabb a bőr radírozása.

Szőreltávolítás. Egyszer használatos, steril tű segítségével a szőrszálat kiemeljük a bőr alól, ez kb. 1 másodpercet vesz igénybe. Amennyiben a szőrszál a bőrfelszanközelébe van, nem jár vérzéssel a benőtt szőr eltávolítása.

Fertőtlenítés. A szőrszál kiemelése után a kezelt bőrfelületet bőrfertőtlenítő segítségével sterilizáljuk, ez kb. 10 percet vesz igénybe.

Utóápolás. A fertőtlenítés után nyugtató krémet kenünk a kezelt bőrfelületre.

Hasznos tippek

– Gyulladáscsökkentő krém használata ajánlott, így elősegíthető a gyorsabb gyógyulás és megelőzhető az esetleges gyulladás.

– Ne vakard, ne kapard a benőtt szőrszálakat mert így duzzanatok, súlyosabb esetben gennyes fertőzés alakulhat ki!

– Kerüld a benőtt szőrök otthoni, saját kezűleg való eltávolítását, ezt bízd inkább kozmetikus szakemberre!

Benőtt szőrszálak a lábon? Szeretnéd a nyarat szép, esztétikus lábbal kezdeni? Segítünk!

Bejelentkezés 06/30 999 10 44