A tojás, amellett hogy igen tápláló étel, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag táplálék, ami hozzásegíti a szervezetet az egészséges működéséhez. A tojásban lévő tápanyagok jótékony hatással vannak a bőrre is, szeborreaellenes, tehát a zsíros bőrre tehető, főleg a tojásfehérje, melynek B2-vitamin tartalma jelentős. A tojássárgája zsírhiányos, dehidratált (mélyrétegi vízhiányos) bőr táplálására alkalmas leginkább. Egyes kutatások szerint a tojás bármely részének felhasználása a bőrfelületen erősíti a bőr védelmi funkcióját a bőrrák kialakulása elleni védekezésben.

A tojás fehérjében gazdag, egy darab tojás kb. 6 g fehérjét tartalmaz.  A fehérjék aminosavakból épülnek fel, melyek szükségesek a bőr szöveteinek felépítésében és elengedhetetlenek a normál bőr működéséhez. A tojás fogyasztása is hozzájárul az egészséges bőr fenntartásához. Napi 50-175 g fehérjebevitel elegendő a bőr vitalitásának biztosításához.

Minden egyes tojásban kb. 15 mg szelén található, a szervezetnek napi 55 mg elég az egészséges működéshez. A szelén fokozza az immunrendszer ellenálló képességét, így elősegíti a bőr védekező képességét a fertőzések ellen, melyek károsíthatják a bőrt.

Egy darab tojás elfogyasztásával a napi A-vitamin szükségleted 10%-át fedezheted. Az A-vitamin számos előnye mellett hatással van a sejtosztódásra, sejtmegújító hatása jelentős, ezért idősödő bőrökre kiválóan alkalmazható pakolásba keverve. Látványosan csökkenti a bőr öregedésének tüneteit.

A tojásban található egyebek mellett réz is. Egy tojás 0,04 mg rezet tartalmaz, mely hozzájárul az egészséges bőr működéséhez, a bőrszövetek  regenerálódását, normál képződését segíti elő.

Érdemes beépítenünk egészséges étrendünkbe a tojást, mivel igen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, melyeknek jótékony hatásai vannak a bőr egészséges működésére. Már napi egy tojás elfogyasztásával is teszel az egészséges bőrért!

Amennyiben szeretnél többet tudni arról, mit érdemes fogyasztanod az egészségesebb bőrért olvasd el cikkünket!

A 10 legjobb étel a fiatalos, szép és egészséges bőrért KATTINTS IDE

Bármilyen kérdésed van a témával kapcsolatban hívj bizalommal!

Sándor Orsolya – 06/30 999 10 44