Tudtad, hogy ha a nem megfelelő arclemosóval tisztítod az arcod, árthat a bőrödnek és amellett, hogy szárítja a bőrfelületet – tehát arra serkenti a szervezetet, hogy zsírosítsa intenzívebben az arcbőrödet – aknékat, majd akné foltokat is okozhat?

Tudj meg többet az akné kialakulásának okairól! Kattins ide!

Bizonyos kutatások bizonyították, hogy az akné kialakulását befolyásolja – más tényezők mellett – az arctisztításra használt arclemosók, tonikok minősége. Hogyan szabadulhatsz meg ezektől a foltoktól a bőrödön? Nézzük!

Először is, ne piszkáld a pattanást! Emberek milliói szenvednek a pattanás okozta bőrproblémáktól és sokan közülük nem megfelelő módon – nyilván a hozzá nem értés és az adott körülmények miatt – próbálják kezelni, így életreszóló nyomokat hagyva a bőrükön. Az akné vagy pattanás foltok nem azonosak a pattanás helytelen eltávolítása után maradó hegekkel. A folt a heg kialakulása előtti állapot, de könnyebben lehet kezelni, mint a heget. Fontos, hogy ne kapard, vakard, dörzsöld erőteljesen a bőröd, mert így a foltokból kialakulhatnak a hegek aránylag rövid idő alatt. A megelőzésre mindig nagy hangsúlyt kell fektetni!

Az arcápolás 4 alaplépésének leírását itt találod! Kattins ide!

Mit lehet tenni az akné foltok megelőzésének érdekében? Mindenekelőtt érdemes tanulmányozni és némi információt szerezni arról, hogy miként táplálkozz, mivel az étkezéssel szoros összefüggésbe áll a bőr állapotának alakulása. A megfelelő arctisztítás mód, az akné kialakulását elősegítő tényezők elkerülése, az arcbőr optimális ápolása mind-mind hozzásegít a pattanás kialakulásának megelőzéséhez. Ha körültekintően ápolod bőröd megakadályozhatók a foltok kialakulása. Rengeteg cikk és leírás megemlíti vagy részletesen taglalja,hogy az akné kialakulása ellen mit lehet tenni, de az akné foltok megjelenéséről nem igazán esik szó.

Fontos, hogy arctisztításkor kerüld a durva, vérbőségfokozó mozdulatokat, finom, simító mozdulatokkal tisztítsd le az arcod, nedves vatta és arclemosó segítségével. Az arclemosó természetes összetevőket tartalmazzon (pl. tej, citrom, méz stb.), kerüld az irritatív hatóanyagú kemikáliákat.

Másik nagyon fontos szabály, hogy amikor megjelennek az aknék (pattanások) ne nyomd ki őket! A nem szakszerű kezelése a pattanásoknak előbb vagy utóbb hegek kialakulásához vezet, erre elég sok példát látunk akár az utcán sétálva is. Amennyiben otthon szeretnéd felvenni a harcot a pattanásokkal szemben, mindenképpen várd meg míg megszűnik a gyulladás, majd csak ezután próbáld meg eltávolítani, de mindenképp fertőtlenítsd le a bőrfelületet!

Kozmetikus szakember által végezve az akné eltávolítása gyors, egyszerű és biztonságos. Nem marad uténa sem folt, sem heg. Érdemes kozmetikusra bízni a pattanés eltávolítását, így biztosak lehetünk benne, hogy nem marad nyoma a kezelésnek!

Időpontegyeztetés: arcdiagnosztika és arckezelés egyben! Hívd Sándor Orsolyát a 06/30 999 10 44-es számon!

A lényeg a prevenció, de abban az esetben ha megjelentek már az arcodon a pattanások, illetve a gyulladt aknék fontos, hogy tájékozódj arról, hogyan kell komplexen kezelni a problémát és ehhez nyújt segítséget a kozmetikus.