Amennyiben a tested kisebb területéről szeretnél néhány szőrszálat eltávolítani, mint például a szemöldök, a bajusz vonala stb. akkor a legjobb választás a csipesz, ismertebb nevén a szemöldökcsipesz. A gyantázás mellett a leggyorsabb és legkényelmesebb megoldás a szőrszálak eltávolítására a csipeszelés. Abban az esetben is hasznos a csipesz használata, ha esetlegesen néhány szőrszál megmarad szőrtelenítés után. Ezek a szőrszálak a csipesszel könnyedén eltávolíthatók. Kissé fájdalmas lehet ugyan a csipeszelés, de némi gyakorlással a fájdalom minimalizálható.

Első lépés

Készítsük elő a csipesz használatát! Eszközfertőtlenítő vagy orvosi alkohol segítségével sterilizáljuk a csipeszt, így csökkenthetjük a fertőzés veszélyét. A ferde végű csipesz a legjobb választás szemben a pontban végződő csipesszel, mivel a ferde végű csipesz használata biztonságosabb és precízebben lehet vele kiszedni a szőrszálakat. Mindenképpen jó minőségű csipeszt vásárolj, melyeket drogériákban lehet beszerezni, de vigyázz az olcsó csipeszek általában nem alkalmasak a szőr kiszedésére.

Második lépés

Tegyél a szőrteleníteni kívánt testfelületre 3-4 percre egy nedves, meleg körvattát, így a bőr kissé puhább lesz és kevésbé lesz fájdalmas a csipeszelés.

Harmadik lépés

Fontos, hogy mielőtt kiszednéd a szőrszálat feszítsd ki a bőrt a szőrszál közelében két ujjal, így csökkentheted a fájdalmat és biztos alapot nyújtasz a szőrszál kiszedéséhez, tehát csökkented az esélyét annak, hogy beszakítsd a szőrszálat a bőrbe.

Negyedik lépés

A csipesszel való szőreltávolítást lehetőleg tükör előtt végezd, fogd meg a kiválasztott szőrszálat minél közelebb a tövéhez majd egy határozott és gyors mozdulattal rántsd ki a szőrszálat, a szőrnövéssel megegyező irányba. Első alkalommal ez kifejezetten fájdalmas lehet, de ha több szőrszálat szedsz ki, idővel megszokod ezt az érzést és kevésbé fog fájni.

Ötödik lépés

Az első sikeres szőrszál kiszedés után, az eltávolított szőrszálakat távolítsd el a csipeszről, tedd egy vattára vagy zsebkendőre. Ezután kiszedheted ugyanígy a következő szőrszálat.

Hatodik lépés

A csipeszelés végeztével fertőtlenítsd le a csipeszt orvosi alkohol vagy eszközfertőtlenítő segítségével.

Tippek

– ha nem válik be a meleg vizes borogatás, tegyél jégkockát a szőrteleníteni kívánt testrészre, így csökkentheted a fájdalomérzetet,

– kerüld a csipeszelést anyajegyek illetve májfoltok környékén, ezt bízd inkább kozmetikus szakemberre,

– a nem megfelelően végzett csipeszelés (pl. határozatlan szőr kirántás) benőtt szőrszálakat eredményezhet, légy óvatos csipeszeléskor!

Ha bármilyen kérdésed van a csipesszel való szőreltávolítással kapcsolatban hívj bizalommal!

Sándor Orsolya – 06/30 999 10 44