A jó idő közeledtével egyre láthatóbbá válik a kar és a kézfej szőrzete és mivel a női nemnél nem tartozik “a vonzó megjelenés elengedhetetlen feltétele” kategóriába érdemes mielőbb eltávolítani. Hogyan zajlik a kar és a kézfej gyantázása? Nézzük!

Ugyebár borotválás és epilálás szóba sem jöhet ebben az esetben sem mivel ezeknek a szőrtelenítő eljárásoknak a hatására a szőr megerősődik, szúró, irritáló érzés kíséri a szőr növekedését és a szőr megerősödése folytán a szőrszálak sötétebb színűvé válnak. Tehát a legjobb megoldás a kar és a kézfej szőrzet eltávolítására a gyantázás. A folyamatos gyantával történő szőrtelenítés hatására a szőrszálak ritkulnak, lassabban nőnek, tartósabb szőrmentesség érhető el és egyre puhábbá válnak.

A száraz felületű alkarra szőrnövéssel egyező irányban felkenjük a gyantát és eltávolítjuk gyantázó papír segítségével (természetesen cukor-, méz- illetve hagyományos gyantával szintén lehet gyantázni a kart) de ez a legáltalánosabban elterjedt verzió az itthoni kozmetikákban.  A alkart követően a felkar következik, majd a kézfej és az ujjak szőrtelenítése. Az ujj gyantázására érdemes kisebb gyantapapírt használni, így könnyebben hozzá lehet férni az ujjak felületéhez. Az esetlegesen megmaradó szőrszálakat csipesz segítségével kiszedegetjük.

A gyantázás záró akkordjaként a gyantázott felületet bekenjük gyantázás utáni nyugtató géllel vagy hámképző krémmel.

Amennyiben felmerül bármilyen kérdésed a kar gyantázásával kapcsolatban hívj bizalommal!

Bejelentkezés gyantázásra –  06/30 999 10 44