Mindenki vágya, hogy fiatalabbank tűnjön a valódi koránál néhány évvel. Ennek elérése érdekében a rendszeres sportolás, az egészséges táplálkozás és az elegendő mennyiségű vízfogyasztás mellett érdemes napi 10 percet az arcápolásra is fordítani.

Ha szeretnéd megőrizni arcod fiatalos megjelenését, hidratáltságát és tenni szeretnél a ráncok kialakulása ellen akkor elengedhetetlen a rendszeres arcápolás. Egy idő után rutinná fog válni az arc bőrének ápolása.

Ha időben elkezdesz foglalkozni az arcbőröddel, pár év illetve évtized múlva hálás leszel Magadnak , hogy időben felismerted a mindennapi arcápolás fontosságát!

4 dologra lesz szükséged a tökéletes mindennapi arcápoláshoz.

– arctisztító, arclemosó

– arcradír

– arctonik

– hidratáló krém vagy tápláló krém

Az arcápolás alapvető kelléke az arctisztító, arclemosó. Reggel és este is ajánlott használni, mivel eltávolítja a szennyeződéseket az arcbőrről. Ha nincs megfelelően letisztítva az arcbőr, nem tudnak a hatóanyagok felszívódni, és mivel a bőrlégzés gátolt, kialakulnak a pattanások.

Az arcradír is igen fontos szerepet tölt be az arcápolásban. A letisztított bőrfelületre kenjünk, bőrtípusunknak megfelelő mechanikai vagy biológiai radírt használunk, majd lemossuk vagy ledörzsöljük. Így a pórusok szabaddá válnak, a bőrlégzés megfelelő lesz.

Az arcbőr tonizálása szintén fontos az arcápolás folyamatában, mivel az esetlegesen megmaradt szennyeződéseket eltávolítja az arcbőrről, összehúzza a pórusokat és visszaállítja a bőr pH-ját a normál tartományba.

A hidratáló krém a bőr nappali védelmét és hidratáltságát biztosítja, mindig lágy, bőrtípusunknak megfelelő krémet használjunk erre a célra. A tápláló krém éjszakai használatra való, mindig gazdag hatóanyagban és a bőr méregtelenítését elősegíti.