Az áldott állapot kifejezés megalkotásakor biztosan nem a terhesség idején előforduló, hormonális változások okozta szőrszálak megjelenésére gondoltak. Leggyakrabban a hason, a mellbimbó körül, a lábujjakon jelennek meg a szőrszálak illetve egyéb nem kívánt helyeken. Nyugtató tény: szülés után, a szoptatás befejeztével a hormonszint visszaáll a normális szintre és a plusz szőrszálak visszahúzódnak vagy kihullanak.

Az orvosok általában az első trimeszter időszakában nem javasolják az érzékeny területek szőrtelenítését, de tapasztalataink azt mutatják, hogy semmilyen problémát nem okoz a szőr eltávolítása, sőt vendégeink alapvető igényessége a hormonális változások megléte mellett is töretlen, amit párjuk örömmel konstatál!

Melyik a legjobb szőrtelenítő eljárás terhesség alatt?

Állapotosan a legjobb megoldás a szőr eltávolítására a gyantázás, mivel egyéb szőrtelenítő eljárásokkal (szőrtelenítő krém, epilátor stb.) a gyanta nem tartalmaz semmiféle nem bőrbarát összetevőt, ami károsítaná a bőrt illetve veszélyt jelentene, a bőrfelszínen való felszívódása a magzat egészséges fejlődésére. Az egyik legkényesebb kérdés ebben az esetben is az intim terület szőrtelenítése. A speciális gyanta összetétel mellett fontos a kímélő gyantázási technika, mivel terhesen tapasztalható, hogy a bőr kissé érzékenyebbé válik, másképp reagál a külső hatásokra, így a gyantázást minél kíméletesebben kell végezni. Amennyiben a szőrtelenítés kíméletesen és érzékeny bőrre javasolt gyantával történik, nem okoz fájdalmat a folyamat.

Óvakodj az otthoni, saját kezűleg végzett gyantázától, mivel ezek a próbálkozások általában nem járnak túl nagy sikerrel, illetve súlyos hámsérülésekkel járhatnak. Kizárólag magasan képzett kozmetikus szakemberrel végeztetett gyantázás hozhat tartós, sima és sérülésmentes eredményt.

Kozmetikámban közel 10 éves tapasztalattal felvértezve javaslom minden várandós leendő anyukának a gyantázás módszerét a szőr eltávolítására! Hosszan tartó hatása és higiéniai szempontból kimagasló végeredménye hozzájárul a jó közérzet biztosításához ebben a testi és hormonális változásokkal teli életszakaszban is!