Gyantázás fájdalommentesen?  Igen, lehetséges. Az első alkalommal végzett gyantázás – főleg több éves borotválás vagy epilálás után – fájdalomérzettel járhat, viszont az ezt követő alkalmak egyre könnyebbek. Gondolom, nehéz elhinni, hogy a szőrtelenítés akár fájdalommentes is lehet, de tényleg így van. Sőt lehetőség van az első alkalommal járó fájdalmat csökkenteni. Íme, néhány egyszerű tipp hogyan tudod minél hatékonyabban csökkenteni a fájdalomérzetet.

Válassz gyakorlott és megfelelően képzett kozmetikus szakembert!

A jól képzett és gyakorlott kozmetikus pontosan tudja, hogyan kell végezni a gyantázást, úgy, hogy a lehető legkevesebb fájdalommal járjon. A szőr és a bőr típusát figyelembe véve a legideálisabb gyantát használja, a megfelelő mennyiséget keni fel, a megfelelő irányba és az előírt szögben húzza le a gyantát.

Csökkentsd a káros anyag bevitelt!

A dohányzás, az alkohol- és drogfogyasztás illetve a túlzott koffeinfogyasztás savasítja szervezetet, ezáltal a bőr érzékenyebbé válik. Gyantázás előtti nap érdemes valamilyen lúgosító szert, ételt vagy italt fogyasztani, így csökkentheted a bőr érzékenységét.

Használj bőrradírt!

A bőrradír segít eltávolítani az elhalt hámsejteket a pórusok és a szőrtüszők környékéről, így könnyebben és kevesebb fájdalommal távolítható el a szőr a testfelületről. Gyantázás előtt egy nappal vagy pár órával érdemes leradírozni a bőrt, így nem lesz zsíros, olajos a bőr és segít megelőzni a benőtt szőrszálak kialakulását.

Ne használj hűsítő szereket illetve jeget!

A hiedelmekkel ellentétben hideg hatására a pórusok összeszűkülnek, így nehezebbé válik a szőr eltávolítása.

Ne feszülj meg!

Néhány ember, ha tudja, hogy valamilyen művelet fájdalommal fog járni előre befeszül és idegessé válik. Jobb megoldás, ha ilyen esetekben mélyeket lélegzel, ugyanis kutatások bizonyítják, hogy a nyugodt ember jobban tűri a fájdalmat.

Ne gondold, hogy házilag könnyebb!

A gyantázás nagyon fájdalmas lehet, ha nem tudod, hogyan kell csinálni. Súlyos bőrsérüléseket, illetve később akár orvosi beavatkozást igénylő baleseteket is szenvedhetsz! Hagyd inkább profikra a szőr eltávolítását!

Kizárólag ép bőrfelületen szabad gyantázni!

A napégette vagy irritált bőrfelületen nem ajánlott szőrteleníteni mivel tovább nő a fájdalomérzet és tovább roncsolódhat a bőr szerkezete.

Tompítsd az idegeket!

Az alacsony fájdalomtűréssel rendelkezők számára megoldást jelent, ha a gyantázandó felületet 20-30 perccel a szőrtelenítés előtt bekenik lidocain krémmel vagy a gyantázás előtt 30-45 perccel bevesznek pl. egy aszpirint. Ez a módszer főleg az ajak és az intim gyanta esetén használ.

Gyantázás fájdalommentesen?

Gyere és próbáld ki a fájdalommentes gyantázás élményét Kedvenc Kozmetikusomnál!

Időpontfoglalás – 06309991044

Árlista