Az egyik legnagyobb kihívást a szőrtelenítés terén a láb gyantázása jelenti, mivel általában a nőknél a legtöbb szőrszál ezen a testrészen található. Hol végezzük/végeztessük a szőrtelenítés? Mik az előnyeik? Hogyan spórolok hatékonyabban időt és pénzt? Ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Előkészület

  • Kozmetikai szalon: a legtöbb szalon szolgáltatásához hozzátartozik a gyantázás, de ez nem azt jelenti, hogy értenek is hozzá. Ha még nincs tapasztalatod a kozmetikus által végzett szőrtelenítés terén, kérdezd barátaid, ismerőseid ők hol gyantáztatnak. Így valószínűbb, hogy nem kerülsz „rossz” kezekbe.
  • Otthon: a szőrtelenítés előtt szerezd be a megfelelő anyagokat és eszközöket, majd követve az előírásokat, melegítsd fel a gyantát és biztosíts elegendő teret a gyantázási folyamathoz.

 

Időráfordítás

  • Kozmetikai szalon: a gyakorlott és képzett kozmetikus a teljes lábgyantát kb. 15-25 perc alatt végzi el.
  • Otthon: a láb gyantázás nem annyira egyszerű folyamat, mint amilyennek tűnik. A teljes láb gyantához szükséged lesz barátnőd vagy anyukád segítségére is, ha tökéletes eredményt szeretnél elérni. A láb hátsó részét lehetetlen egyedül szőrteleníteni, mivel nem éred el a kezeddel pl. a comb hátsó részét. Ha új vagy a gyantázás terén, ez a folyamat kb. 2 órát vesz igénybe.

 

Előnyök

  • Kozmetikai szalon: tapasztalt kozmetikus által végzett lábgyantázás után, nem lesznek benőtt szőrök, gyulladt szőrtüszők és véraláfutások. Gyors, sima és tartós végeredmény. A szakszerűen gyantázott testrészen a szőrszálak kopása látványos.
  • Otthon: ha még nem vagy elég jártas a gyantázás rejtelmeiben, esetlegesen benőtt szőrökre, gyulladt szőrtüszőre, véraláfutásra illetve a szőrszálak gyors újra megjelenésére számíthatsz, viszont kevesebbe kerül.

 

Költség

  • Kozmetikai szalon: a teljes láb gyanta ára 2800 Ft.
  • Otthon: a boltban kapható gyantázáshoz szükséges termékek kb. 1000 – 2000 Ft-ért beszerezhetőek.

A professzionális megoldás

Mielőbb foglalj időpontot, hogy legyen lehetőséged választani az időpontok között. Mivel a képzett kozmetikus szakemberekre nagy az igény ne várj az utolsó pillanatig! Még a végén be kell érned a borotvával vagy egy kevésbé képzett kozmetikussal.

Az otthoni megoldás

Ha úgy tervezed, hogy nyaralás vagy valamilyen fontos esemény előtt magad vágsz bele a lábad szőrtelenítésébe, először jelölj ki egy napot, amikor gyakorolsz, és kipróbálod, hogyan megy a gyantázás.  Ha nem teszed próbára Magad, félő, hogy az első alkalom rosszul fog elsülni és senki nem szeretne véraláfutásokkal vagy gyulladt szőrtüszőkkel nyaralni. Legvégső esetben, ha nincs last minute időpont a kozmetikushoz marad a borotva.