Glikolsav

A csiganyálka, melyet az előző részben említettem, szintén tartalmaz glikolsavat, mely sokféle kozmetikai termékben megtalálható, de természetesen nagyobb koncentrációban csak a professzionális kozmetikai készítményekben találhatóak, mivel használatuk szakértelmet igényel, de használata kis koncentrációban is hatásos. Tehát ez a hatóanyag nem új felfedezés, leginkább a felhasználási területei bővültek.A glikolsav előnyei közé tartozik, hogy serkenti a bőr regenerálódását, elősegíti az elhalt hámsejtek leválását a bőrfelszínről, ezáltal szinte megújítja a bőrt, mely sokkal puhább, selymesebb tapintásúvá és egyenletes felszínűvé válik.

Szója

A szója az egyik legjobb sejtregeneráló, ez nem újdonság! Mostanra pedig kutatások is bizonyítják, hogy a szójában található egy bizonyos növényi hormon, mely stimulálja a kollagénszintézist, tehát serkenti a bőr kollagén termelését, ami megelőzi a ráncok kialakulását illetve a meglévő ráncokat kisimítja, kevésbé láthatóvá teszi őket a bőrfelszínen. Korszerű arc- és testápoló kozmetikai készítményekben megtalálható ez a hatóanyag, ezért érdemes alaposan körbenézni a boltokban kapható termékek közt.

Kel kivonat

A leveles kel nemcsak belsőleg fogyasztva hasznos növény, kivonatának bőrre gyakorolt hatása is igen jótékony. Napjainkban egyre divatosabbá válik a kivonatának használata, mivel A-, C- és K-vitaminban igen gazdag növényről van szó, ezért gyulladáscsökkentő hatása jelentős. Hatékonyan csökkenti a duzzadtságot és a pirosságot egyaránt a bőrfelületen emellett a bőr rugalmasságát is nagymértékben javítja, ezáltal a bőr fiatalosabbá válik.

Jó tanács!

Inkább használj kozmetikus által javasolt professzionális kozmetikai termékeket, mivel ezek hatóanyagtartalma magasabb, mint a drogériákban kapható társaiké és ár-érték arányban jobban megéri ezeket a készítményeket megvenni.

Kapcsolódó bejegyzés

Figyelemreméltó kozmetikai hatóanyagok 1/1