Minden egyes alkalommal, mikor valami új szépségápolási termék jelenik meg a piacon a tv reklámok szinte sokkolják az embert az innovatív hatóanyagokat tartalmazó kozmetikumok fantasztikus és soha nem látott hatásaival kapcsolatosan. Ezek az új kozmetikai összetevők sokszor valamilyen igen hosszú névvel rendelkeznek, természetesen a kozmetikai cégek által kedvelt, a közember számára kimondhatatlan elnevezéssel, melyek forradalmasítják a szépségápolást, megvalósítják minden nő álmát, az “örökké” fiatalos és ránctalan bőrt.

Nézzünk néhány érdekes kozmetikai hatóanyagot, összetevőt, melyeknek felhasználása egyre gyakoribb napjainkban a szépségápolási termékekben és igen előnyös tulajdonságokkal rendelkeznek!

NDGA ( nordihydroguaiaretic acid)

Ez egy sav, mely az egyik legjobb hatóanyag mely gátolja a faggyúmirigyek túlzott működését, így csökkenti a pattanások kialakulását a bőrön. Hatásos antioxidáns, melyet egy cserjéből nyernek ki. Ez a növény sivatagos területeken található meg, mivel képes víz nélkül is meglenni hosszabb távon. Klinikai vizsgálatok bebizonyították, hogy 50%-kal csökkenti a bőr faggyútermelését és 70%-kal csökkenti a gyulladásos folyamatokat a bőr felületén. Igényes és korszerű kozmetikai készítményekben általában megtalálható ez az összetevő, mely igen hatákonyan veszi fel a harcot a pattanások ellen.

Gránátalma

Néha megesik, hogy kiderül egy-egy ételről, mennyire hasznosan alkalmazható a kozmetikai iparban is. A gránátalma a bőrápolási szakértők szerint ugyanolyan hasznos a bőr táplálásának szempontjából, mint egyes diéták alkalmazásakor a C vitamin pótlására. Kiváló antioxidáns, hatása erősebb, mint a zöld tea vagy az áfonya illetve a frissen facsart narancslé hatásához képest, melyeket eddig a legerősebb antioxidáns hatásúaknak tartottak a hozzáértő szakemberek. Egyes kutatók a bőrrák megelőzésében is igen jelentős eredményeket értek el a gránátalma kozmetikai krémekben való alkalmazásakor.

Csiganyálka

Az ázsiai nők körében ismert hatóanyagról van szó, mely elősegíti a száraz és elhalt hámsejtek leválását a bőrfelszínről és ezáltal a bőrt üdébbé, fiatalosabbá, simává teszi. Az ázsiai kultúrából származó, a nyugati ember számára gyakran furcsa vagy ijesztő hatóanyagok felhasználása egyre inkább elfogadottabbá és általánosabbá válik napjainkban. Valljuk be Keletről eddig is igen sok és hasznos az egészséges lelki és testi állapot fenntartását illetve visszaállítását szolgáló módszer és eljárás vert gyökeret Nyugaton.